Πέμπτη, 10η Οκτωμβρίου 2024  8:23 μμ
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2024 19:40

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Αιτωλοακαρνανίας: Ούτε ένα κενό δεν καλύφθηκε στην παράλληλη στήριξη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Αιτωλοακαρνανίας: Ούτε ένα κενό δεν καλύφθηκε στην παράλληλη στήριξη όπως αναφέρει η εφημερίδα "Συνείδηση", σύμφωνα με την οποία παραμένουν στα 70 κενά στην παράλληλη στήριξη στην περιοχή του Αγρινίου και του Θέρμου και μετά τη δεύτερη φάση πρόσληψης αναπληρωτών. Τι αναφέρει στην "Σ" η Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αγρινίου – Θέρμου Αγγελική Συργιάννη

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη φάση της κάλυψης των κενών από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στην περιοχή του Αγρινίου να βρίσκεται ακριβώς στα ίδια επίπεδα με αυτά που ήταν πριν τη διαδικασία.

Στον αντίποδα, η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην περιοχή του Αγρινίου βρίσκεται σε καλύτερη «μοίρα» ως προς την κάλυψη των κενών μετά και την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης.

Τα κενά στην περιοχή ευθύνης του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αγρινίου – Θέρμου εντοπίζονταν κυρίως στην παράλληλη στήριξη και παραμένουν στον τομέα αυτό!

Πριν τη δεύτερη φάση πρόσληψης αναπληρωτών υπήρχαν 70 κενά εκπαιδευτικών στην παράλληλη στήριξη και παραμένουν τα ίδια κενά και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας

Αξίζει να σημειώσουμε ότι υπήρχαν έξι προσλήψεις αναπληρωτών, οι οποίοι όμως προσελήφθησαν με σκοπό να αναπληρώνουν τους εκπαιδευτικούς που ζητούν άδεια και γενικότερα πρέπει να απουσιάσουν για κάποιο λόγο, συνεπώς όπως αναφέρει η Πρόεδρος του

Συλλόγου Δασκάλων Νηπιαγωγών Αγρινίου – Θέρμου, Αγγελική Συργιάννη, μιλώντας στη «Σ» βρισκόμαστε ακριβώς στο ίδιο σημείο, χωρίς καμία βελτίωση.

Η Αγγελική Συργιάννη

Συγκεκριμένα η κα Συργιάννη επεσήμανε: «σε δασκάλους τα κενά που υπάρχουν τώρα είναι 6 με 7. Στους δασκάλους και στους νηπιαγωγούς δεν διαθέτουμε πολλά κενά, αλλά εκεί που υπάρχει μεγάλη έλλειψη και νομίζω ότι έχει καταντήσει κοροϊδία το θέμα είναι στην παράλληλη στήριξη. Εκεί τα κενά που υπάρχουν ήταν 70 και παραμένουν 70.

Με τη δεύτερη φάση έστειλαν 6 αναπληρωτές, οι οποίοι μάλιστα είναι για να καλύψουν τους εκπαιδευτικούς που ζητούν αναρρωτική άδεια και πρέπει να λείψουν.

Ουσιαστικά δεν καλύφθηκαν ουσιαστικά τα κενά της παράλληλης στήριξης, ενώ την ίδια στιγμή βάζουν τους γονείς σε μια διαδικασία για την παράλληλη στήριξη και γι’ αυτό λέω ότι είναι κοροϊδία.

Λόγω αλλαγής του νόμου και συμπερίληψης πρέπει να ενταχθούν όλα τα παιδιά στο γενικό σχολείο είτε διαθέτουν ελαφριές ή πιο βαριές μαθησιακές δυσκολίες, αλλά ταυτόχρονα δεν στέλνουν το απαιτούμενο διδακτικό προσωπικό για την παράλληλη στήριξη των παιδιών αυτών, με αποτέλεσμα ουσιαστικά να στερούνται εκπαίδευσης τα παιδιά αυτά.

Είναι πολύ μεγάλο το θέμα και η κοροϊδία προς τις οικογένειες που έχουν παιδί που χρειάζεται παράλληλή στήριξη, διότι το παιδί έχει περάσει από αξιολόγηση από το ΚΕΔΑΣΥ, το οποίο έχει αποφανθεί, με σκοπό να βοηθηθεί στην μάθησή του και παρ’ όλα αυτά το υπουργείο Παιδείας δεν καλύπτει τα κενά για τους εκπαιδευτικούς που έχουν ανάγκη τα παιδιά αυτά.

Πάντα υπάρχει και τρίτη φάση, για την οποία όμως δεν έχουμε εικόνα πότε μπορεί να γίνει, υλοποιείται ανάλογα τον προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας. Συνεπώς μπορεί να υλοποιηθεί σε είκοσι ημέρες, μπορεί και σε ένα μήνα.

Ωστόσο, το ζήτημα είναι ότι κατά την πρώτη και τη δεύτερη φάση γίνεται η κάλυψη των κενών από τους αναπληρωτές. Η τρίτη φάση κατά κανόνα αφορά την κάλυψη κάποιων κενών από άδειες ή για κάποιο άλλο λόγο. Στη δεύτερη φάση είδαμε ότι τα κενά παραμένουν πολλά και ειδικά στην παράλληλη στήριξη, αναφέρομαι επαναλαμβάνω σε 70 κενά».

Ο Βαγγέλης Τσούκας

Ο Πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας Βαγγέλης Τσούκας μιλώντας στη «Σ» σημείωσε: «με τη δεύτερη φάση καλύφθηκαν τα κενά στην περιοχή μας σε ποσοστό του 70% με 80%, βέβαια υπάρχουν κενά σε ειδικότητες στην γενική παιδιά και στην ειδική αγωγή. Υπάρχουν ελλείψεις επίσης και σε τεχνικές ειδικότητες και σε βασικά μαθήματα, οι οποίες πρέπει να καλυφθούν άμεσα. Το μεγάλο πρόβλημα που παραμένει είναι αυτό με το κλείσιμο πολλών τμημάτων σε γυμνάσια και ΓΕΛ, όσο και σε ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ».

Κωνσταντίνος Χονδρός - Εφημερίδα "Συνείδηση"

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 56 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.