Παρασκευή, 11η Οκτωμβρίου 2024  12:17 πμ
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2024 23:47

Εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης του εργαστηρίου Τέχνης «myheART» στην Δημοτική Αγορά Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κείμενο και φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας

Τετάρτη βράδυ στις 9 Οκτώβρη έγιναν τα εγκαίνια του εικαστικού εργαστηρίου τέχνης «myheART» με ζωγραφικά έργα των μαθητών, μικρών και μεγάλων.

Η διοργάνωση έγινε από την καλλιτέχνιδα κυρία Χριστίνα Μπλαχούρα στην αίθουσα γλυπτοθήκης του Πολιτιστικού Κέντρου του Αγρινίου, πρώην Δημοτική Αγορά της Πόλεως.

Η αίθουσα γέμισε από φιλότεχνους Αγρινιώτες και οι παρόντες ζωγράφοι τους ξενάγησαν στα έργα τους, αλλά και στα υπόλοιπα μιας και όλοι ανήκουν στην ίδια σχολή και γνωρίζονται μεταξύ τους.

Συμμετέχουν στην έκθεση πολλοί ζωγράφοι, που η σχολή τους δίνει την ευκαιρία να σπουδάσουν την ζωγραφική που την είχαν στην καρδιά τους από τα μικρά τους χρόνια.

Η ζωή τους ώθησε σε άλλες δραστηριότητες, ο καθένας ακολούθησε το επαγγελματικό του μονοπάτι, αλλά ο κρυφός τους πόθος παρέμενε και στην κατάλληλη στιγμή στράφηκαν στην παιδική τους αγάπη, την ζωγραφική.

Το τόλμησαν και τα αποτελέσματα, οι πίνακές τους στην έκθεση, αποδεικνύουν περίτρανα ότι «ποτέ δεν είναι αργά» και ότι «τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο για τον άνθρωπο με θέληση στην ζωή»!

Βρήκαν στο εργαστήρι την απόλυτη κατανόηση στις προσδοκίες τους. Και έχοντας την κατάλληλη επαγγελματική εκπαίδευση, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, άρχισαν να ζωγραφίζουν ικανοποιητικά εκπληκτικά καλλιτεχνήματα που τους γέμισαν χαρά!

Τα πολύχρωμα έργα τους ξεχειλίζουν αισιοδοξία, μέσα από αυτές τις πρώτες τους δημιουργίες ξεπροβάλλουν τα αγνά τους αισθήματα, η αγάπη τους για το περιβάλλον και την ζωή, αλλά ξεπηδούν και πλήθος προσωπικών τεχνοτροπιών και ιδεών.

Η οικογένειά τους, οι φίλοι και οι γνωστοί τους, χάρηκαν μαζί τους και τώρα στην έκθεση ακούνε με ευχαρίστηση τα ευνοϊκά για την τέχνη τους σχόλια από αγνώστους.

Εκτίθενται έργα των παρακάτω καλλιτεχνών, (ενηλίκων).

Έλλη Ζήση,  Φρειδερίκη Ασπροποταμίτη, Μάχη Σπανού- Παλκουσουργιά, Μαργαρίτα Ψαρρά, Ελένη Αλεξοπούλου, Πάμελα Πρέζα –Winson, Έφη Βασάλου, Δανάη Ανδρώνη, Σμαρώ Ραϊτσίδου, Ρούλα Λανάρα, Στέφανι Πρέζα, Ντίνα Τσάμπου, Ελένη Δεβαμτζή, Μαρία Πανοθιώκα, Δημήτρης Αγγελόπουλος, Μαρία Διώτη, Ζωή Μαχαλιώτη, Χρύσα Καραχάλιου, Κων/να Βίγλα, Σταυρούλα (Λίνα) Βαϊνά, Ελένη Χριστοπούλου, Αρχοντούλα Αλεξανδροπούλου και Σοφία- Μαρία Λαμπράκη.

Μπορούμε να πούμε ότι στην έκθεση κυριαρχούν οι «ξύλινες Πόρτες», μιας άλλης εποχής, σαν θέμα αρκετών πινάκων αλλά και σαν ντεκόρ.


Στο κέντρο της μεγάλης αίθουσας δεσπόζει μια παλιά ξύλινη πόρτα. Προέρχεται από την συλλογή του εικαστικού και συλλέκτη Θανάση Βελαώρα.

Ο οποίος διαθέτει μία πλούσια συλλογή με πάνω από 25 πόρτες παλιών αρχοντικών του Αγρινίου, των αρχών του περασμένου αιώνα. Πόρτες που πετάχτηκαν στα μπάζα όταν τα πέτρινα σπίτια «θυσιάστηκαν» δίνοντας τόπο στις πολυκατοικίες. Αλλά πόρτες πολύ χρήσιμες σε θεατρικά έργα και όχι μόνο.

Την πόρτα περιστοιχίζουν παλιά αντικείμενα, απομεινάρια της εποχής του μεσοπολέμου, όπως ραπτομηχανή, ραδιόφωνο και τηλέφωνο από βακελίτη.

Πίνακες του γνωστού Αγρινιώτη καλλιτέχνη Γιώργου Ξευγένη, τοποθετημένοι σε ξύλινα τρίποδα καβαλέτα, πλαισιώνουν την ψηλή πόρτα. (οι πίνακες είναι μέρος της έκθεσης του καλλιτέχνη με τίτλο «Η ιστορία μιας πόρτας» το 2011 στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου).

Ευχής έργο θα είναι τα σχολεία της περιοχής να περάσουν από την έκθεση, πολλά παιδιά που έχουν αγάπη προς την ζωγραφική θα παραδειγματιστούν βλέποντας έργα συνομήλικων τους και ίσως κάποια από αυτά να είναι τα μελλοντικά ταλέντα στην τέχνη της ζωγραφικής.

Η έκθεση θα κλείσει στις 15 του Οκτώβρη. Μέχρι τότε θα είναι επισκέψιμη καθημερινά από τις δέκα το πρωί έως το μεσημέρι στις μία και το απόγευμα από τις έξι έως τις εννιά και μισή το βράδυ.

Α.Κ.Κ.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 87 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.