Τετάρτη, 9η Οκτωμβρίου 2024  2:13 μμ
Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2024 13:31

«Ζητάω δάσκαλο; Ζητάω πολλά;»: Αναβρασμός στο Χαλκιόπουλο για την υποβάθμιση του δημοτικού σχολείου (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αναβρασμός επικρατεί στο Χαλκιόπουλο του Βάλτου με τους γονείς των μαθητών του Δημοτικού σχολείου της περιοχής να κινητοποιούνται ενάντια στην υποβάθμισή του.

Το σχολείο λειτουργεί με τέσσερις εκπαιδευτικούς την δεδομένη χρονική στιγμή, ενώ ο διευθυντής αναγκάζεται να αναλαμβάνει κι αυτός τάξη, με αποτέλεσμα να μην δύναται να ασκήσει επαρκώς τις διοικητικές του υποχρεώσεις.

Σήμερα 9/10  ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου, μαζί με τους γονείς των μαθητών έκλεισαν το δημοτικό σχολείο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποβάθμισή του.

Μάλιστα, απέστειλαν σχετική επιστολή στον περιφερειακό διευθυντή και διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Δελέγκο, την οποία κοινοποίησαν στον Δήμο Αμφιλοχίας, τους αρμόδιους αντιδημάρχους και τον πρόεδρο της κοινότητας, καθώς και στους βουλευτές του νομού, ζητώντας τους «να μην γυρίσουν την πλάτη στα παιδιά».

Επικοινωνώντας με το agrinionews.gr ανέφεραν:

«Είμαστε το σχολείο με το μεγαλύτερο σε αριθμό μαθητών στην Δ.Ε. Ινάχου. Μία ορεινή περιοχή που αρκετοί μαθητές έχουν πάνω από μισή ώρα διαδρομή για να φτάσουν σε ένα σχολείο με ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς.

Αυτή τη στιγμή το σχολείο λειτουργεί με 4 εκπαιδευτικους και τον διευθυντή να αναλαμβάνει τάξη για την κάλυψη των μαθητών, με αποτέλεσμα οι διοικητικές υποχρεώσεις του να μένουν πίσω.

Οι γονείς θεωρούμε αδιανόητο το έτος 2024 να μην υπάρχει επαρκή κάλυψη για το αυτονόητο, την εκπαίδευση όλων των μαθητών, ασχέτως με την περιοχή που κατοικούν.

Ζητάμε δάσκαλο-α για τμήμα ένταξης και παράλληλη στήριξη για τους μαθητές που το έχουν ανάγκη. Ζητάμε δάσκαλο-α για εικαστικά, μουσική και θεατρική αγωγή για όλους τους μαθητές. Ζητάμε δάσκαλο-α, ζητάμε πολλά;»

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 64 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.