Τετάρτη, 9η Οκτωμβρίου 2024  4:18 μμ
Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2024 15:44

Η "Γιορτή Κάστανου" στο Άνω Κεράσοβο (Κυρ 13/10/2024 12:00 μ.)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Δήμος Αγρινίου, ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος και η Κοινότητα Άνω Κεράσοβου διοργανώνουν την "Γιορτή Κάστανου" την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, στις 12.00 μ.μ.

Μια μέρα νωρίτερα, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, προσκαλούν σε έναν όμορφο περίπατο στο πανέμορφο καστανόδασος.

Το πρόγραμμα προβλέπει συγκέντρωση  στις 15.00 μ.μ στην πλατεία του  Άνω Κεράσοβου και επιστροφή  στην πλατεία για χαράκωμα καστάνων και κεράσματα.

Με τις εκδηλώσεις οι κάτοικοι γιορτάζουν  τη συγκομιδή του εξαιρετικού προϊόντος  που παράγουν και προσφέρουν  στους επισκέπτες την ευκαιρία να χαρούν τις παραδόσεις και την  σπάνια ομορφιά της περιοχής.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων,  την Τρίτη 8 Οκτωβρίου, μαθητές της 2ης τάξης του 7ου Γυμνάσιου Αγρινίου επισκέφθηκαν το Άνω Κεράσοβο ύστερα από πρόσκληση της Κοινότητας και παρακολούθησαν τη διαδικασία συγκομιδής και διαλογής του κάστανου.

Διαβάστηκε 55 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.