Τετάρτη, 9η Οκτωμβρίου 2024  6:24 μμ
Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2024 19:03

Εργαστήρι «Παναγία Ελεούσα» και 1ο Δημοτικό Σχολείο Αιτωλικού «ταξίδεψαν» μαζί στα χνάρια της Βάσως Κατράκη (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 110 χρόνια από τη γέννηση της σπουδαίας χαράκτριας Βάσως Κατράκη, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αιτωλικού συνδιοργάνωσε την εκδήλωση «Πάμε μαζί»  από κοινού με το εργαστήρι «Παναγία Ελεούσα».

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Μια σχοχευμένη εκδήλωση μεγάλης σημασίας για εμάς αφού εκτός από την τιμή που αποδίδουμε στο έργο της μεγάλης Αιτωλικιώτισσας χαράκτριας, θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές του σχολείου σχετικά με ζητήματα που αφορούν άτομα με αναπηρία, αλλάζοντας θετικά την αντίληψή τους και την κουλτούρα της κοινωνίας απέναντι στα άτομα με αναπηρία.

Στόχος μας είναι να πραγματοποιηθούν και άλλες κοινές δράσεις με το εργαστήρι «Παναγία Ελεούσα».

Ξεναγηθήκαμε από τον κο Σωτήρη Γερμανό, ταξιδέψαμε από τα πρώιμα ως τα ύστερα έργα της Β. Κατράκη κι όλοι μαζί τραγουδήσαμε.

Στη συνέχεια επιστρέψαμε στο σχολείο για να ζωγραφίσουμε σε ομάδες, με σκοπό να τιμήσουμε τη σπουδαία χαράκτρια του τόπου μας. Κεραστήκαμε όλοι μας με εδέσματα που έφεραν οι μαθητές μας και αποχαιρετηθήκαμε με μια υπόσχεση: να ανταμώσουμε σύντομα με μια καινούρια δράση».

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 53 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.