Τετάρτη, 9η Οκτωμβρίου 2024  8:15 μμ
Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2024 19:30

Αγρίνιο: Χωρίς νερό η Μακρυνεία για μισή μέρα - K. Kουμπουλής: Aπό το ’90 και με κακοτεχνίες ο αγωγός

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Για το πώς μια μεγάλη περιοχή στο Αγρίνιο, ολόκληρη η Μακρυνεία, έμεινε χωρίς νερό από το βράδυ της Τρίτης, μίλησε την Τετάρτη 9/10 το πρωί στον «Δυτικά FM» και την Δήμητρα Λαοπόδη, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγρινίου, δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου και εκλεγμένος στην Δ.Ε. Μακρυνείας, Κώστας Κουμπουλής.

Να σημειωθεί ότι η βλάβη παρουσιάστηκε γύρω στα μεσάνυχτα και χρειάστηκαν πολλές ώρες μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά. Το νερό άρχισε σταδιακά να επανέρχεται από τις 12.30 το μεσημέρι της Τετάρτης 9/10 και χρειάστηκε πάνω από τρεις ώρες για να «γεμίσει» όλο το δίκτυο που φτάνει μέχρι τα Κλεισορεύματα. Ξεκίνησε η παροχή από τα πιο χαμηλά σημεία για να επανέλθει σταδιακά σε Γραμματικού και βορειότερα μετά από αρκετό χρονικό διάστημα.

Ο κ. Κουμπουλής, ο οποίος είναι και εντεταλμένος Σύμβουλος- Βοηθός Δημάρχου παρακολούθησης του Δημοτικού Έργου στις Δημοτικές Ενότητες Αρακύνθου και Μακρυνείας, εξήγησε ότι το βράδυ της Τρίτης 8/10 ο αγωγός για την υδροδότηση της Μακρυνείας έσπασε εγκάρσια στην Γραμματικού με αποτέλεσμα να χρειάζεται να αλλαχτεί σε πολλά μέτρα και γι’ αυτό τον λόγο δούλευαν ταυτόχρονα συνεργεία γιατί ήταν μεγάλος ο πληθυσμός και πολλά τα χωριά που είχαν μείνει χωρίς νερό.

«Πρόκειται για έναν αγωγό της δεκαετίας του ’90 και με πολλές κακοτεχνίες πάνω του», εξήγησε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ, επισημαίνοντας ότι το καλοκαίρι η Μακρυνεία αντιμετώπισε διακοπές νερού λόγω προβλημάτων στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ και όχι λόγω παροχής του νερού, παρότι υπήρχε λειψυδρία. Με την αύξηση της ροής του νερού τώρα και με τις μεγαλύτερες πιέσεις που υπάρχουν έχουμε και πάλι προβλήματα και είναι η δεύτερη φορά σε λίγο διάστημα που παρουσιάζεται βλάβη. Ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου βρίσκεται σε αναζήτηση πρόσθετων χρημάτων για να συμπληρωθεί το έργο που έχει γίνει μέχρι τώρα από Παπαδάτες μέχρι το υδραγωγείο στον Δαφνιά. Πιστεύουμε να έχουμε καταφέρει στον επόμενο χρόνο να είναι πλήρες το έργο», τόνισε ο κ. Κουμπουλής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα έγκειται στο ότι δεν είχε προβλεφθεί όταν έγινε το έργο, όταν υπάρχει βλάβη στην Γραμματικού να έχει νερό το δίκτυο για υπόλοιπα χωριά! Πολύ απλά δεν υπάρχουν βάνες που να απομονώνουν το νερό για το κάθε χωριό, κάτι που προβλέπεται στο καινούριο έργο για την υδροδότηση της Μακρυνείας.

«Πρέπει να μείνει δυναμική η προσπάθεια για την αποπεράτωση του αγωγού μεταφοράς νερού από τον Αχελώο στο Αγρίνιο, την συνέχιση του αγωγού ύδρευσης της Μακρυνείας, της ολοκλήρωσης αποχέτευσης των παρατριχώνιων οικισμών και άλλες παρεμβάσεις οι οποίες έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται και δυστυχώς τέτοια περιστατικά μας πάνε πίσω και απαιτούν πολύ χρόνο αλλά εξεύρεση διαρκώς νέων πόρων», κατέληξε ο κ. Κουμπουλής, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη μνεία στις προσπάθειες των εργαζομένων της ΔΕΥΑ Αγρινίου που από την πρώτη στιγμή έδωσαν μάχη για αποκατάσταση του μεγάλου προβλήματος.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 62 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.