Τετάρτη, 9η Οκτωμβρίου 2024  6:23 μμ
Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2024 18:17

Έναρξη Κατηχητικών και Πνευματικών Δράσεων του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Εκκλησία σε καλεί να έρθεις να μάθεις την αλήθεια

Διανύουμε μια πρωτόγνωρη και δύσκολη περίοδο τόσο ως κοινωνία, όσο και ως πρόσωπα. Ενώ η αλλαγή της κοινωνίας και του ¨Νέου¨, έπρεπε να προικίσει με συναισθήματα χαράς και αισιοδοξίας τις ψυχές μας, αυτές κατακλύζονται από φόβο, ανασφάλεια Πόλεμος, βία, επιθετικότητα, εκμηδενίζουν την ιδιαιτερότητα μας 

Επιβάλλονται παγκοσμίως μέτρα προστασίας που περιορίζουν όμως την ελευθερία που είναι δώρο του Θεού. Χρειάζεται ηθικό και γενναίο φρόνημα και ισχυρό καταφύγιο. «Μες στο κρυφό μυστήριο ζουν πάντα τα παιδιά Σου, με λογισμό και όνειρο», έλεγε ο Διονύσιος Σολωμός. Η Ορθοδοξία μας είναι το κρυφό μυστήριο, το ιερό καταφύγιο που για αιώνες οι Έλληνες εκπαίδευαν τα μάτια της ψυχής και την εσωτερική γαλήνη, ώστε να βλέπουν τα μεγαλεία της Ρωμιοσύνης, να ενθαρρύνονται, να προχωρούν , να αγιάζονται και να μεγαλουργούν.     Ακόμα και η δική μας γενιά που επέτρεψε σε μεγάλο βαθμό την μετάλλαξή της, βιώνει την προστασία του Θεού.

Απέναντι σε κάθε δοκιμασία και κίνδυνο έχουμε το ιερό καταφύγιο την Εκκλησία. Επομένως, υπάρχει διέξοδος και ελπίδα σωτηρίας, από αυτή τη δυστοπική κατάσταση που κυριαρχεί.. Όσο κρατάμε Χριστό και Ελλάδα στη καρδιά μας τίποτα δεν μας ακουμπά.

Μια νέα χρονιά ξεκίνησε με το άνοιγμα των σχολείων με νέους αγώνες, στόχους και ελπίδες, όμως μη φοβάσαι, δεν είσαι μόνος. Η Ενορία στέκει δίπλα στη καθημερινή σου πάλη. Μέσα από συζητήσεις και πνευματικές δραστηριότητες, θα πάρεις δύναμη,  πνευματικά εφόδια και θα μάθεις την ιστορία και τη παράδοσή σου.

Ο  Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου ξεκινά τις πνευματικές ευκαιρίες για τη νέα περίοδο και σε καλεί να έρθεις κοντά . Οι συναντήσεις έχουν οριστεί ως εξής:

1. Κατηχητικά και Νεανικές Συναντήσεις για παιδιά και νέους

Κατηχητικό για νήπια  (αγόρια και κορίτσια), κάθε Σάββατο, 10:00 – 11:00 το πρωί

Κατηχητικό για παιδιά τριών πρώτων τάξεων Δημοτικού (αγόρια και κορίτσια), κάθε Σάββατο, 10:00 – 11:00 το πρωί

Κατηχητικό για παιδιά από Δ  έως ΣΤ΄ Δημοτικού, (αγόρια και κορίτσια)  κάθε Σάββατο, 10:00 – 11:00 το πρωί
Νεανικές συναντήσεις για αγόρια και κορίτσια Γυμνασίου και Λυκείου, κάθε Κυριακή, 10:30 – 11:30 το πρωί, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, με τον π. Κωνσταντίνο Καντάνη.

– Όλα τα κατηχητικά και οι συναντήσεις θα γίνονται στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου (τηλ. 26410.22824 ).

2. Δωρεάν τμήματα μουσικής και χορωδίας

Παράλληλα θα λειτουργήσουν για τα παιδιά του κατηχητικού, αλλά και για ενήλικες γονείς που το επιθυμούν, δωρεάν τμήματα Βυζαντινής μουσικής και χορωδίας , στο Πνευματικό Κέντρο της Ευαγγελιστρίας,. (Τηλέφωνο Ευαγγελιστρίας: 26410 – 55730).

– Τμήμα Βυζαντινής Μουσικής, κάθε Τρίτη 7.15-8.15 το βράδυ, με τον  κ. Πέτρο Καραγιάννη.

Χορωδία Γυναικών Βυζαντινής Μουσικής  Πέμπτη ώρα 6μ.μ.

Χορωδία Ανδρών Βυζαντινής Μουσικής      Πέμπτη ώρα  7.30μ.μ.

Χορωδία παιδική-νεανική (θα ανακοινωθεί την ώρα των κατηχητικών)

3. Σχολή Γονέων   σύναξη   νέων και ενηλίκων

Από την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 6:30μ.μ. θα ξεκινήσουν οι συνάξεις, που θα γίνονται στο πνευματικό κέντρο του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας και απευθύνονται σε ενήλικες αλλά και  νέους και νέες, οικογενειάρχες και για όσους ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σε οικογένεια. Φέτος το περιεχόμενο των συνάξεων θα είναι αφιερωμένο στα προβλήματα της συγχρόνου οικογένειας, που επικρατεί ο ατομικισμός, η βία , η υποτίμηση, τα οικονομικά προβλήματα, η αποξένωση τα ψυχολογικά αδιέξοδα. Θα καταδείξουμε την πλάνη νεοφανών αιρέσεων και κακοδόξων ομάδων, αλλά και τους τρόπους  υπέρβασης αυτών των προβλημάτων καθώς τη δημιουργία της οικογένειας με την Ορθόδοξη πνευματικότητα και το Ορθόδοξο ήθος.

4. Κύκλος Μελέτης Αγίας Γραφής  Κάθε Δευτέρα απόγευμα ώρα 5 στην Ευαγγελίστρια.

5. Παράκληση στον Άγιο Νεκτάριο και προσκύνηση του Λειψάνου του, κάθε Τρίτη ώρα 6.μ.μ. στον Άγιο Δημήτριο.

6. Εκπαίδευση ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, κάθε δεύτερη Δευτέρα από 14 Οκτωβρίου στην Ευαγγελίστρια ώρα 8μ.μ.

             

Σε περιμένουμε

Διαβάστηκε 54 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.