Τρίτη, 2η Ιουλίου 2024  6:38 πμ
Κυριακή, 12 Μαϊος 2024 13:17

Νέα γέφυρα Ευήνου: Εντός 15ημέρου στην κυκλοφορία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πρόσφατα ο Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Μαυρομμάτης επισκέφτηκε τη νέα γέφυρα του Ευήνου και την περπάτησε, με σκοπό να διαπιστώσει την εξέλιξη των εργασιών, ώστε να πιέσει τους αρμόδιους προς την ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων για την απόδοση της γέφυρας στους πολίτες.

Από την ενημέρωση που είχε από τον εργολάβο του έργου διαπίστωσε, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, πως το σύνολο των εργασιών της γέφυρας έχει ολοκληρωθεί και εκκρεμεί η τοποθέτηση των αντισεισμικών αρμών, οι οποίοι τοποθετούνται ανάμεσα στα τμήματα της γέφυρας ώστε να απορροφώνται οι κραδασμοί από τους σεισμούς.

Το έργο εκτελείται από το Υπουργείο Υποδομών και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Μαυρομμάτης, πιέζουν από την πρώτη στιγμή για να ολοκληρωθεί το έργο όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Ωστόσο, από την αρχή της κατασκευής της γέφυρας τόσο ο κ. Φαρμάκης όσο και ο κ. Μαυρομμάτης έκαναν λόγο για την ανάγκη κατασκευής ενός έργου που να είναι άρτιο, ασφαλές και λειτουργικό όταν αποδοθεί στους πολίτες, επαναλαμβάνοντας ουκ ολίγες φορές ότι δεν θα δεχθούν καμία έκπτωση σε θέματα ασφάλειας και η τοποθέτηση των αντισεισμικών αρμών είναι μεγίστης σημασίας κομμάτι του έργου και γι αυτό η ολοκλήρωση του έργου θα γίνει εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου.

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Γαλατά Λευτέρης Μπαλωμένος μιλώντας στη «Σ» επεσήμανε: «γνωρίζω ότι δεν έχουν τοποθετεί οι αντισεισμικοί αρμοί ακόμη και αναμένουν να τοποθετηθούν, ώστε να είναι στο 100% έτοιμη η γέφυρα για να παραδοθεί και να δοθεί στην κυκλοφορία. Οι αντισεισμικοί αρμοί είναι σημαντικό ζήτημα για την ασφάλεια και των διερχόμενων και της γέφυρας. Προ καιρού είχε έρθει μια επιτροπή από του Υπουργείο Υποδομών, έλεγξε το έργο και πήγε πίσω η παράδοση, αλλά δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο επ’ αυτού. Αναμένουμε να δοθεί στην κυκλοφορία για να έρθουμε σε μια κανονικότητα».

Σύντομα, λοιπόν, αναμένεται η οριστική λύση στην “επανασύνδεση” της παλιάς Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων στο ύψος του Ευηνοχωρίου, μετά τη ζημιά, από τις πλημμύρες του Δεκεμβρίου του 2021, που υπέστη η παλιά γέφυρα. Υπενθυμίζεται ότι η κατασκευή της νέας γέφυρας ξεκίνησε 18 μήνες μετά την καταστροφή.

Το έργο, προϋπολογισμού 45 εκατ. ευρώ, ανατέθηκε στην ΤΕΡΝΑ μαζί με όλα τα αναγκαία υδραυλικά έργα προστασίας των βάθρων και διευθέτησης του ποταμού για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής.

Η νέα γέφυρα κατασκευάστηκε ακριβώς στο ίδιο σημείο που ήταν η προηγούμενη. Είναι συνολικού μήκους 242,7 μέτρων, έχει συνολικό πλάτος 13,5 μέτρα (συμπεριλαμβανομένων και των πεζοδρομίων), ενώ το «κατάστρωμά» της έχει πλάτος 7,5 μέτρα.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 238 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News