Πέμπτη, 10η Οκτωμβρίου 2024  10:18 πμ
Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2023 12:28

Δήμαρχος Αγρινίου: «έχω βαρεθεί 10-15 χρονιά να ακούω για φυλακές»- «δεν είναι προαπαιτούμενο για το Εφετείο»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Άκουσε το δεξί μου αυτί- γιατί ακούει καλύτερα από το αριστερό- ότι με το νέο δικαστικό χάρτη θα ανακοινωθούν και οι βιοτεχνικές φυλακές Αγγελοκάστρου. Μακάρι να το ανακοινώσουν τώρα, άμεσα. Γιατί θα έχουμε ισχυρό πάτημα να παραμείνει το Εφετείο».

Τα ανωτέρω είχε αναφέρει προ μηνός ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου Δημήτρης Νικάκης μιλώντας ενώπιον των συναδέλφων του και έκτοτε θέτει το θέμα των φυλακών στο διεκδικητικό πλαίσιο.

Το έπραξε και χθες στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου για το ζήτημα του Εφετείου και του Πρωτοδικείου και ευλόγως προκάλεσε την έντονη διαφωνία του δημάρχου Γιώργου Παπαναστασίου. Όχι γιατί διαφωνεί με τη δημιουργία φυλακών αλλά γιατί είναι αυτογκολ να μπαίνει αυτό το ζήτημα ως προαπαιτούμενο. Καθώς φυλακές δεν υπάρχουν, αν συνδεθούν με το δικαστικό χάρτη τότε δικαιολογία για κλείσιμο του Εφετείου προσφέρεται με αυτόν τον τρόπο.

Όμως ο Γιώργος Παπαναστασίου εξανέστη λέγοντας πως «έχω βαρεθεί 10-15 χρονιά να ακούω για φυλακές. Όχι άλλο αυτό το παραμύθι περί φυλακών». Θύμισε εξάλλου πως για την κατασκευή τους έχει παραχωρηθεί χώρος από προηγούμενη από προηγούμενη δημοτική αρχή.

Ο δήμαρχος Αγρινίου για το ζήτημα του Εφετείου ζήτησε να γίνει «μέτωπο» με συμπαραστάτες όλους τους βουλευτές και τους δημάρχους του  Νομού αλλά και της Λευκάδας. Έκανε λόγο για συγκρότηση «ομάδας αγώνα» για την οποία θα υπάρξει νέα συνάντηση μετά τις γιορτές και εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση με την κατάργηση οποιασδήποτε δομής σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 264 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.