Πέμπτη, 10η Οκτωμβρίου 2024  2:23 μμ
Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2023 11:38

Βίντεο με το τμήμα Βόνιτσα - Δρυμός της Αμβρακίας που θα παραδοθεί μέσα στον Ιανουάριο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Δείτε στο βίντεο την Αμβρακία Οδό, λίγο πριν την ολοκλήρωσή της, στο τμήμα Βόνιτσα – Δρυμός.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στις 15 Ιανουαρίου και να παραδοθεί στο σύνολό της η Αμβρακία Οδός. Η τελετή παράδοσης, όπως γράφει το newsauto.gr σχεδιαζόταν για το διάστημα που διανύουμε ωστόσο ο εντοπισμός αρχαίων στην περιοχή του Δρυμού και οι διαδικασίες που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις άλλαξαν τα δεδομένα.

Ο νέος άξονας είναι μήκους 48,5 χιλιομέτρων διαθέτει δύο λωρίδες ανά ρεύμα κυκλοφορίας και έχει τα χαρακτηριστικά κλειστού αυτοκινητόδρομου. Με την παράδοση του νέου αυτοκινητόδρομου η διαδρομή Λευκάδα-Αθήνα θα μειωθεί σε περίπου 3 ώρες και 20 λεπτά, από τις περίπου τέσσερις ώρες που είναι σήμερα, ενώ θα μειωθούν και οι αποστάσεις προς Άκτιο, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα.

Να υπενθυμίσουμε ότι υπεύθυνη για την εκτέλεση των έργων είναι η εταιρεία ΜΕΤΚΑ, θυγατρική της Mytilineos, ενώ αναθέτουσα αρχή του έργου είναι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Δείτε τον αυτοκινητόδρομο:

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 625 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.