Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  9:32 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 19:54

Τις γνωρίζατε; – Οι πέντε τροφές που αυξάνουν τη σεξουαλική ορμή και αντοχή

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Γνωρίζατε ότι υπάρχουν αρκετές τροφές οι οποίες μπορούν πραγματικά να αυξήσουν τη σεξουαλική σας ορμή και αντοχή;

Παρακάτω πέντε από αυτές:

Μήλα

Ένα μήλο την ημέρα δεν κρατά μόνο τον γιατρό μακριά. Μπορεί, επίσης, να βοηθήσει στην επέκταση της σεξουαλικής σας αντοχής. Όλα αυτά χάρη στα υψηλά επίπεδα κερκετίνης των μήλων, ενός αντιοξειδωτικού φλαβονοειδούς που έχει βρεθεί ότι παίζει ρόλο στη βελτίωση της αντοχής.

Και δεδομένου ότι το σώμα σας περνάει πολλές από τις ίδιες φυσικές αλλαγές κατά τη διάρκεια του σεξ όπως και κατά τη διάρκεια της άσκησης -αυξημένος καρδιακός ρυθμός, αυξημένος μεταβολισμός, καμένες θερμίδες και μυϊκές συσπάσεις- μπορείτε να εξισώσετε την αντοχή με την παράταση του χρόνου σας στο κρεβάτι. Και δεν είναι μόνο αυτό.

Η κερκετίνη μπορεί, επίσης, να βοηθήσει στην πρόληψη της απελευθέρωσης κορτιζόνης, η οποία προκαλεί μυϊκή διάσπαση, πράγμα που σημαίνει ότι θα είστε σε θέση να συνεχίσετε περισσότερο χωρίς να αντιμετωπίσετε πρόωρη κόπωση.

Τζίντζερ

Αν σας αρέσει το φαγητό σας όπως σας αρέσουν οι εραστές σας -γλυκό και πικάντικο- είστε τυχεροί. Το τζίντζερ είναι μια άλλη τροφή που μπορεί να βελτιώσει τη σεξουαλική σας ζωή βοηθώντας τη ροή του αίματος και βελτιώνοντας την υγεία των αρτηριών.

Σύμφωνα με μια μελέτη στο International Journal of Cardiology, η κατανάλωση ενός μόνο κουταλιού του γλυκού μερικές φορές την εβδομάδα είναι το μόνο που χρειάζεστε για να αποκομίσετε τα οφέλη για την υγεία της καρδιάς. Οπότε, μην διστάσετε να παραγγείλετε ξανά σούσι αυτή την εβδομάδα -απλώς μην αφήσετε το τζίντζερ στο πιάτο σας!

Άγριος σολομός

Ο άγριος σολομός είναι μια καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία βοηθούν την παραγωγή νιτρικού οξειδίου, σύμφωνα με μια μελέτη στο περιοδικό Food & Function, βοηθώντας σας να παραμείνετε σκληροί.

Επιπλέον, πρόσθετες έρευνες διαπίστωσαν ότι η μείωση των θερμίδων και η τήρηση μιας μεσογειακού τύπου διατροφής πλούσιας σε προϊόντα, ψάρια, δημητριακά ολικής αλέσεως και υγιεινά λιπαρά (όπως τα ωμέγα-3) μπορεί να βελτιώσει τη στυτική λειτουργία σε άνδρες με μεταβολικό σύνδρομο, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Impotence Research.

Μπανάνες

Οι μπανάνες είναι γεμάτες με απλούς υδατάνθρακες που σας παρέχουν ενέργεια που θα σας βοηθήσει να συνεχίσετε ό,τι κι αν κάνετε. Είναι, επίσης, γεμάτες κάλιο (περίπου 9% του DV σας), το οποίο είναι ένα μέταλλο που χαλαρώνει τους μυς και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των μυϊκών σπασμών που θα εμπόδιζαν τις πιο προσωπικές στιγμές με το ταίρι σας.

Επιπλέον, η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία λέει ότι το κάλιο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, η οποία μπορεί να ενισχύσει τη σεξουαλική απόδοση εξασφαλίζοντας τη σωστή ροή του αίματος σε ορισμένα μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των γεννητικών οργάνων.

Βρώμη

Αν και δεν είναι σε καμία περίπτωση το πιο σέξι φαγητό, η βρώμη -το δημοφιλέστερο σήμερα δημητριακό πρωινού- προσφέρει την πλουσιότερη πηγή αμινοξέων από κάθε είδος δημητριακά, τα οποία χρησιμοποιούνται συνήθως για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας.

Επιπλέον, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, όπως το πλιγούρι βρώμης, βοηθούν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης, όπως έδειξε μια ανασκόπηση του American Journal of Lifestyle Medicine. Η υψηλή χοληστερόλη μπορεί να οδηγήσει σε αθηροσκλήρωση, μια κατάσταση που φράζει και στενεύει τις αρτηρίες, δυσχεραίνοντας τη ροή του αίματος.

Αυτό θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει σε καρδιακά προβλήματα, αλλά πιθανότατα θα παρατηρήσετε προβλήματα και κάτω από τη ζώνη. Με απλά λόγια: όσο καλύτερα είναι τα επίπεδα χοληστερόλης σας, τόσο καλύτερη θα είναι και η σεξουαλική σας ζωή!

pronews.gr

 

Διαβάστηκε 760 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 20:03
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.