Πέμπτη, 10η Οκτωμβρίου 2024  2:24 μμ
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2024 15:08

Πού έρχεται η επόμενη μεγάλη ανάπλαση στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην κατακύρωση του διαγωνισμού για το έργο ανάπλασης της βορειοανατολικής εισόδου του Αγρινίου, προϋπολογισμού 3.800.000€ προχώρησε στην πρόσφατη συνεδρίασή της η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Αγρινίου.

Η αποσφράγιση των προσφορών έγινε την περασμένη άνοιξη και προέκυψε ανάδοχος για το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Πρόκειται για την επόμενη μεγάλη ανάπλαση στο Αγρίνιο, η οποία και έρχεται για να επιλύσει το κυκλοφοριακό ζήτημα στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, η οποία αντιμετωπίζει ομολογουμένως αρκετά προβλήματα.

Σε αυτό εντάσσονται οι οδοί Γουρίτσας, Εθνικής Αντιστάσεως, Καρπενησίου ενώ θα επιλυθεί και το ζήτημα της εισόδου στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου (Περιμετρική).

Η κυκλοφορία στις διασταυρώσεις των παραπάνω οδών ρυθμίζεται μέχρι σήμερα με φανάρια, με αρκετά ατυχήματα να έχουν καταγραφεί. Για το λόγο αυτό προκρίθηκε, σύμφωνα με την μελέτη που έχει εκπονηθεί προβλέπεται η αναδιαμόρφωση του ισόπεδου σηματοδοτούμενου τετρασκελούς κόμβου σε κυκλικό επί των οδικών αξόνων Εθνικής Αντιστάσεως-Θεστιέων και Γουρίτσας.

Λαμβάνεται υπόψη και ο τρισκελής υφιστάμενος κόμβος των οδών Καρπενησίου – Γεωργίου Παπανδρέου. Και στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν φανάρια, στα οποία έχουν σημειωθεί πολλά ατυχήματα. Η διαμόρφωση που θα γίνει με βάση την μελέτη θα ελαχιστοποιήσει την επικινδυνότητα.

Παράλληλα, η μελέτη περιλαμβάνει την διαμόρφωση της οδού Αλεξά, από την οδό Εθνικής Αντιστάσεως έως την οδό Κουτσικάκη, τη διαμόρφωση των πεζοδρομίων επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως από την οδό Αλεξά έως τον νέο κυκλικό κόμβο καθώς και των πεζοδρομίων της οδού Καρπενησίου από τον νέο κυκλικό κόμβο έως τις εργατικές Κατοικίες Αγίας Βαρβάρας, που εντάσσεται στο πρόγραμμα «Παρεμβάσεις με στόχο την βελτίωση του δημοσίου χώρου» που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

Όλα τα παραπάνω θα συνοδεύονται από τα απαραίτητα έργα ηλεκτροφωτισμού και διοχέτευσης των ομβρίων υδάτων σε αγωγούς.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 65 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.