Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  6:00 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022 20:30

Τα γίδια του Γιώργου - Η ζωή στα βουνά του Βάλτου (Βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα οφέλη από τη βιολογική κτηνοτροφία και καλλιέργεια, είναι πολλαπλά για τη διατροφική μας αλυσίδα.

Στα απόκρημνα βουνά του Βάλτου και στα βουνίσια χωριά της Κοιλάδας του Αχελώου, η ορεινή κτηνοτροφία πασχίζει κι εδώ, να παραμείνει ζωντανή. Το πανάρχαιο επάγγελμα της βουνίσιας ελευθέρας βοσκής κτηνοτροφίας, τείνει να εξαφανιστεί, όπως μας περιγράφουν οι λιγοστοί εναπομείναντες τσοπάνηδες.

Κόστος ζωοτροφών, εξευτελιστικές τιμές γάλακτος και κρέατος, καύσιμα, λύκοι που ρημάζουν τα κοπάδια τους, εφόδια, φάρμακα κ.λπ.. Ξεχασμένοι από την πολιτεία, κι όλα στα ύψη ενώ οι τιμές των αγροτικών προϊόντων μόνο με ελάχιστες αυξήσεις.

Στο Αυλάκι Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας, συναντήσαμε τον Γιώργο, κτηνοτρόφο από γενιά σε γενιά, ο οποίος μας μιλά για το επάγγελμά του μας παραδίδει μαθήματα ζωής, καθώς και τους προβληματισμούς του για την ερημοποίηση της υπαίθρου και την ανάγκη υποστήριξης της παραδοσιακής ορεινής κτηνοτροφίας...

Μουσική: Κωσταγιώργος - Μποκόρος
Φλογέρα: Γ. Τουφεκούλας


 

Διαβάστηκε 967 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Ανδρέας Κουτσοθανάσης

Ο Ανδρέας Κουτσοθανάσης ασχολείται επαγγελματικά με την φωτογράφηση και την βιντεοσκόπηση. Εχει στο ενεργητικό του πάρα πολλές δημιουργίες βίντεο απο την ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και συνηθίζει να μας εκπλήσσει με τις δουλειές του. Μας έχει παραχωρήσει πάρα πολλές φωτογραφίες και βίντεο για δημοσίευση και γνωστοποίηση των αναγνωστών για περιοχές απαράμμιλης ομορφιάς στο νομό μας.

facebook.com/andreas.koutsothanasis