Σάββατο, 6η Ιουλίου 2024  5:11 πμ
Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2024 18:25

Γιατί τσιμπάνε μόνο εσένα τα κουνούπια – Ο ρόλος της ομάδας αίματος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Θέλεις να απολαύσεις το έργο στο αγαπημένο σου θερινό σινεμά πίνοντας τη μπύρα σου, αλλά τα κουνούπια δεν σε αφήνουν…

Μια πολύ συνηθισμένη εμπειρία για ανθρώπους που αποτελούν τη «συμπάθεια» των κουνουπιών, σε αντίθεση με άλλους που τα κατά τα άλλα συμπαθητικά έντομα, ούτε καν πλησιάζουν.

Και φυσικά δεν είναι μόνο ο ενοχλητικός ήχος που κάνουν δίπλα στο αυτί σου, αλλά και η ανυπόφορη φαγούρα που συνοδεύει τα τσιμπήματα.

Ποιος είναι όμως, ο λόγος που ενώ εσύ υποφέρεις ο/η διπλανός/ή ς σου χαίρεται την ανεμελιά μιας καλοκαιρινής βραδιάς;

Οι 5 λόγοι που προτιμούν εσένα τα κουνούπια

Σύμφωνα με τους ειδικούς, έχουν εντοπιστεί οι λόγοι που τα κουνούπια κάνουν τις επιλογές τους.

Ομάδα αίματος

Όπως αναφέρεται στο πόρισμα από το Journal of Medical Entomology, οι άνθρωποι που έχουν ομάδα αίματος 0 είναι δύο φορές πιο προσεγγίσιμοι από τα κουνούπια σε σύγκριση με εκείνους που έχουν ομάδα αίματος Α. Οι εκκρίσεις που παράγονται από το αίμα, μπορούν να προσελκύσουν ή να απομακρύνουν σε μεγάλο βαθμό τα κουνούπια από το σώμα μας. Ωστόσο, οι ειδικοί συμφωνούν πως χρειάζεται περαιτέρω έρευνα το συγκεκριμένο θέμα.

Το διοξείδιο του άνθρακα

Ένας ακόμα λόγος είναι η ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα που παράγεται από άτομα με υψηλούς μεταβολικούς ρυθμούς. Όσο περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα εκπέμπεις, τόσο πιο ελκυστικός είσαι στα κουνούπια.

Η θερμότητα

Ένα άλλο κριτήριο είναι η θερμότητα. Τα κουνούπια ξεχωρίζουν τους ανθρώπους από τα αντικείμενα λόγω της θερμότητας. Το ανθρώπινο σώμα είναι θερμό και τα κουνούπια μπορούν να αντιληφθούν το γαλακτικό οξύ που υπάρχει σε αντίθεση με τα αντικείμενα.

Το χρώμα των ρούχων σου

Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, τα κουνούπια έχουν πολύ καλή όραση, ενώ επιλέγουν να κινούνται κοντά στο έδαφος, ώστε να αντιμετωπίζουν τον αέρα. Όταν κάποιος φοράει ανοιχτόχρωμα ρούχα, εναρμονίζεται με το περιβάλλον και έτσι τα κουνούπια δεν τον καταλαβαίνουν. Όταν φοράει όμως σκουρόχρωμα ρούχα, η αντίθεση με τα χρώματα του περιβάλλοντος, δίνει σήμα «επίθεσης».

Τί πίνεις;

Τελικά η μπύρα που επέλεξες να πιεις, παίζει τον ρόλο της. Σε πειράματα που πραγματοποιήθηκαν, παρατηρήθηκε πως οι άνθρωποι που έπιναν μπύρα – έστω και ένα κουτάκι – ήταν πιο επιρρεπείς στα τσιμπήματα των κουνουπιών από εκείνους που δεν έπιναν.

flash.gr

Διαβάστηκε 109 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News