Πέμπτη, 10η Οκτωμβρίου 2024  6:21 μμ
Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2023 11:05

Μήνυμα Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρου για την 50η Επέτειο του Πολυτεχνείου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε μήνυμα του για την 50η Επέτειο του Πολυτεχνείου ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Επέτειος του ’73 επισφράγισε την εδραίωση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, απέδειξε ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη και άφησε ως παρακαταθηκη το παράδειγμα και συνάμα την υποχρέωση της υπεράσπισης του σπουδαίου αυτού πολιτεύματος με κάθε τρόπο.

Η 17η Νοεμβρίου παραμένει χαραγμένη στη μνήμη όλων ως ημερομηνία ορόσημο και ημέρα θυσίας υπερ πανανθρώπινων δικαιωμάτων της αυτοδιάθεσης, της ελευθερίας και της ισοτιμίας.

50 χρόνια μετά, η εξέγερση του Πολυτεχνείου παραμένει ένα ισχυρό σύμβολο αντίστασης σε αυταρχικά πολιτεύματα και επανεπιβεβαιώνει την προσήλωση των Ελλήνων στα δημοκρατικά ιδεώδη. Ας ευχηθούμε ποτέ ξανά να μη βιώσει ο τόπος εκτροπές, διακρίσεις και αποκλεισμούς και ο δημοκρατικός διάλογος να διέπει κάθε έκφανση της λειτουργίας της πολιτείας»

Διαβάστηκε 347 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.