Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  12:41 μμ
 
wm small
Σάββατο, 01 Ιουλίου 2023 19:13

Πέντε συμβουλές από έναν ειδικό για να γίνετε πιο κοινωνικοί

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα γεγονότα της επικαιρότητας, η ανησυχία για το μέλλον, το άγχος να παραμείνουμε υγιείς, οι υπαρξιακές μας αναζητήσεις, τα προσωπικά μας προβλήματα και οι καθημερινές μας υποχρεώσεις μάς έχουν εξαντλήσει ψυχολογικά κι αυτό έχει ως συνέπεια μερικές φορές να προτιμάμε την απομόνωση και να μην έχουμε τόσο την όρεξη και το χρόνο για κοινωνικές συναναστροφές.

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε αυτό όταν γίνεται από συνειδητή επιλογή. Άλλωστε κάποιοι άνθρωποι είναι πιο κοινωνικοί και θέλουν να έχουν μεγάλο κύκλο φίλων και γνωριμιών σε σχέση με άλλους που είναι πιο εσωστρεφείς κι επιλεκτικοί και ευχαριστιούνται εξίσου με την παρουσία 1-2 ανθρώπων στην ζωή τους.

Ωστόσο, για όσους νιώθουν ότι -λόγω ψυχολογίας ή συγκυριών -έχουν «κλειστεί» περισσότερο απ’ όσο θα ήθελαν και πλέον έχουν την επιθυμία να επανέλθουν ενεργά στην κοινωνική ζωή αυτά είναι 5 tips που μπορούν να βοηθήσουν:

Ενεργοποιηθείτε

Αρχίστε να κυκλοφορείτε περισσότερο με τους ανθρώπους που ήδη έχετε στη ζωή σας. Δοκιμάστε να επικοινωνείτε πιο συχνά και να βγαίνετε έξω βόλτες αντί να μαζεύεστε μόνο σε κάποιο σπίτι. Η οικειότητα κι η άνεση που νιώθετε με τους δικούς σας ανθρώπους θα σας βοηθήσει να είστε χαλαροί και να επικοινωνείτε μαζί τους χωρίς να χρειάζεται να καταπιέζεστε.

Δείξτε θετικοί και ανοιχτοί προς τους ανθρώπους που σας εξυπηρετούν (στα καφέ, στα σούπερ- μάρκετ, στον μανάβη, στο φούρνο, στο πάρκινγκ, στα καταστήματα, σε υπηρεσίες κ.α). Χαρίστε τους μια «καλημέρα», ένα χαμόγελο, ένα κοπλιμέντο κι ακόμη περισσότερο σε εκείνους που κάνουν το καλύτερο που μπορούν για να σας εξυπηρετήσουν με χαμόγελο κι ευγένεια. Αυτός ο τρόπος θα σας βοηθήσει να σπάσετε την αμηχανία σας και θα σας βοηθήσει να γίνετε πιο επικοινωνιακοί.

Εάν μιλάτε με καλοσύνη με όσους τυχαίνει να έρχεστε σε επαφή θα σας βοηθήσει να χτίσετε θάρρος κι αυτοπεποίθηση κι επιπλέον θα διευρύνετε τον κύκλο των γνωριμιών σας.

Ξεκινήστε ένα χόμπι.

Θα σας βοηθήσει να έρθετε σε επαφή με ανθρώπους που σας ενώνουν τα ίδια ενδιαφέροντα καθώς θα μπορείτε να αναπτύξετε συζητήσεις γύρω από αυτά με μεγαλύτερη άνεση.

Συμμετέχετε σε εκδηλώσεις και σεμινάρια.

Γίνονται πολλές ανοιχτές εκδηλώσεις και σεμινάρια που ευνοούν νέες γνωριμίες και συναντήσεις.

Επιλέξτε κάποιο θέμα που σας ενδιαφέρει και βγείτε διπλά κερδισμένοι. Θα κερδίσετε γνώσεις και θα έρθετε σε επαφή με νέους ανθρώπους που μπορεί να γίνουν οι νέοι σας φίλοι.

Ενισχύστε την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση σας.

Φροντίστε τον εαυτό σας να αισθάνεται όμορφα. Όταν νιώθουμε όμορφοι εσωτερικά κι εξωτερικά ακτινοβολείται η λάμψη μας κι αυτό μας βοηθά να είμαστε πιο ανοιχτοί και κοινωνικοί.

Έχοντας μια στάση ζωής με χαμόγελο, αισιοδοξία και καλή καρδιά θα ακτινοβολείτε όπου κι αν βρίσκεστε και θα αισθάνεστε όμορφα όπως συμβαίνει όταν φοράτε τα αγαπημένα σας ρούχα. Όλοι θα θέλουν να σας γνωρίσουν και να είναι δίπλα σας.

pronews.gr

Διαβάστηκε 549 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.