Πέμπτη, 10η Οκτωμβρίου 2024  6:20 μμ
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2024 18:40

ΚΚΕ Ινάχου και Αμφιλοχίας: Να ανακληθεί η απόφαση υποβάθμισης του δημοτικού σχολείου Χαλκιόπουλου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση υποβάθμισης του δημοτικού σχολείου Χαλκιόπουλου», καλούν, με ανακοίνωση, οι κομματικές οργανώσεις Ινάχου και Αμφιλοχίας του ΚΚΕ.

Ταυτόχρονα ζητούν να στελεχωθεί το σχολείο με όλες τις ειδικότητες εκπαιδευτικών.

Αναλυτικά:

Χαιρετίζουμε τη στάση των Γονέων και των Μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Νέου Χαλκιόπουλου για το θέμα της υποβάθμισης και στελέχωσης του Σχολείου τους. Στηρίζουμε την αγωνιστική τους κινητοποίηση για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών τους.

Το ΥΠΑΙΘΑ με κλειστά τα σχολεία, το κατακαλόκαιρο, αποφάσισε εκατοντάδες συγχωνεύσεις, υποβαθμίσεις και συμπτύξεις τμημάτων, σχολείων και ειδικοτήτων, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη ούτε οι μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, ούτε οι ιδιαίτερες κοινωνικοοικονομικές και γεωγραφικές συνθήκες.

Προώθησε την περικοπή της Παράλληλης στήριξης, αφού δεν έλαβε υπόψη τις γνωματεύσεις του ΚΕΔΑΣΥ, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται περαιτέρω η εκπαιδευτική διαδικασία, με ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα για όσους μαθητές αντιμετωπίζουν διαγνωσμένα προβλήματα.

Πρόκειται για βίαιη, αντιπαιδαγωγική, βάναυση καταπάτηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Στη διαχρονική εγκατάλειψη κι ερήμωση των ορεινών περιοχών προστίθεται η υποβάθμιση και το κλείσιμο σχολείων. Οι οικογένειες που επέλεξαν να μείνουν και να ζήσουν στα χωριά τους βρίσκουν μπροστά τους καθημερινά ένα εχθρικό κράτος.

Στο υπέρογκο κόστος παραγωγής για τους κτηνοτρόφους, στις ζημιές από το λύκο, που δεν αποζημιώνονται, στην ακρίβεια, στην υπολειτουργία του Κ. Υγείας, προστίθεται και η υποβάθμιση του σχολείου.

Τα σχολεία αυτά θα έπρεπε να ενισχύονται κι όχι ν’ αποδυναμώνονται. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους μαθητές ως απλούς αριθμούς με τη λογική κόστους- οφέλους. Η λογική αυτή δίνει κονδύλια με το σταγονόμετρο για τις λαϊκές ανάγκες (παιδεία, υγεία), ενώ για πολεμικές ανάγκες του ΝΑΤΟ τα δίνει με τη σέσουλα, κι ας δολοφονούνται χιλιάδες παιδιά(μόνο η φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα της χώρας, κοστίζει 500.000 ευρώ την ημέρα).

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Να ανακληθεί άμεσα η υποβάθμιση του Σχολείου
  • Να στελεχωθεί άμεσα με όλες τις ειδικότητες εκπαιδευτικών (παράλληλης στήριξης, αισθητικής αγωγής, ξένων γλωσσών).

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 54 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.