Πέμπτη, 10η Οκτωμβρίου 2024  2:25 μμ
Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2023 09:59

Προβληματισμός στο νομικό κόσμο από τα σενάρια κατάργησης του Εφετείου του Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εντείνεται η ανησυχία στο νομικό κόσμο του Αγρινίου για το ενδεχόμενο κατάργησης του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας που εδρεύει στην πόλη.

Είναι γνωστό πως το προσεχές διάστημα το υπουργείο Δικαιοσύνης θα καταθέσει το νομοσχέδιο για τον νέο δικαστικό χάρτη με τις πληροφορίες να προδικάζουν καταργήσεις ειρηνοδικείων και συγχωνεύσεις Πρωτοδικείων.

Νεότερες ωστόσο πληροφορίες επιβεβαιώνουν πως εξετάζεται και το ενδεχόμενο καταργήσεων Εφετείων με τις αυτά των Καλαμάτας, Αγρινίου και Χαλκίδας να τίθενται στο επίκεντρο των διεργασιών. Φέρεται στις προθέσεις της Κυβέρνησης να είναι η λειτουργία ενός Εφετείου ανά Περιφέρεια.

Οι πληροφορίες αυτές προβληματίζουν το νομικό κόσμο του Αγρινίου και το ζήτημα συζητήθηκε διεξοδικά στην πρόσφατη γενική συνέλευση του δικηγορικού συλλόγου.

Φυσικά το θέμα πρέπει να απασχολήσει όλους τους τοπικούς φορείς και τον πολιτικό κόσμο ενώ είναι ενδεικτικό πως σε άλλες περιοχές ήδη προχωρούν σε…προληπτικές κινητοποιήσεις.

Σημειωτέον πως ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου Δημήτρης Νικάκης επισκέφθηκε πρόσφατα το Υπουργείο Δικαιοσύνης-με τον βουλευτή Θανάση Παπαθανάση- όπου συναντήθηκε με τον Υπουργό κ. Φλωρίδη και τον Υφυπουργό κ Μπούγα και συζήτησαν για τρέχοντα θέματα της Δικαιοσύνης που αφορούν το νομό Αιτωλοακαρνανίας.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 362 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.