Πέμπτη, 10η Οκτωμβρίου 2024  10:14 πμ
Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2023 09:16

Τομέα πολιτισμού στη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας ανακοίνωσε ο Δαμασκηνός- από χορωδίες έως street art

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το απόγευμα της Κυριακής 29ης Οκτωβρίου 2023 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παπαστρατείου Μεγάρου Αγρινίου, η  Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, τιμώντας την ένδοξη εποποιία του 1940, διοργάνωσε επετειακή εκδήλωση με τίτλο «1940: το Έπος των Ελλήνων».

Η εκδήλωση περιελάμβανε αφηγηματικά κείμενα με μορφή πρόζας για το έπος του 1940 και επετειακά τραγούδια από τη χορωδία «Εμμέλεια», με συνοδεία μουσικών οργάνων.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός χαρακτήρισε ένα μεγάλο θαύμα τον αγώνα των προγόνων μας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «ένα μεγάλο θαύμα ήταν η γενναία αντίσταση των Ελλήνων, ο άνισος αγώνας που δόθηκε τότε, η θυσία των προγόνων μας σε όλα αυτά τα μέρη και σε όλους αυτούς τους τόπους που ζωντάνεψαν στην μνήμη μας, μέσα από την όμορφη και λιτή αυτή εκδήλωση των παιδιών μας με τα τραγούδια της χορωδίας, τις αφηγήσεις, τη μουσική, τον ήχο, την εικόνα».

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε ξεχωριστά όλους τους συντελεστές, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με πολλή προθυμία στην πρόσκλησή του και σε λιγότερο από ένα μήνα ετοίμασαν την εκδήλωση.

Τέλος ανακοίνωσε την δημιουργία ενός νέου τομέα στην Ιερά Μητρόπολή μας, αυτόν του πολιτισμού, ο οποίος θα λειτουργήσει στο Αγρίνιο και στο Μεσολόγγι με παιδική και νεανική χορωδία, καθώς και χορωδία ενηλίκων, τμήματα θεάτρου, παραδοσιακών χορών, μουσικό σύνολο και street art.

«Όλα αυτά», τόνισε ο Σεβασμιώτατος, «θα λειτουργήσουν ενωτικά και όχι ανταγωνιστικά με όλους τους άλλους τομείς που λειτουργούν σε ολόκληρη την μητροπολιτική μας περιφέρεια. Κάτω από τη σκέπη της Εκκλησίας όλοι μαζί ενωμένοι θα συνεχίσουμε να παράγουμε πολιτισμό και μέσα από τον πολιτισμό θα δίνουμε τα σύγχρονα μηνύματα που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη. Το σύγχρονο ΟΧΙ και το επίκαιρο ΝΑΙ. Όχι στον διχασμό, την διχόνοια, τη λησμονιά της ιστορίας, την υποτίμηση των αξιών και των ιδανικών. ΝΑΙ στην σύγχρονη αντίσταση ενάντια στην παγκοσμιοποίηση, στην κάθε είδους και μορφή τρομοκρατίας και πολέμου, στην ελευθερία, στην αγάπη στον Θεό και στην πατρίδα.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 368 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.