Πέμπτη, 10η Οκτωμβρίου 2024  8:14 πμ
Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2023 19:00

Αγρίνιο: Μόνο για τα ταξί ανοίγει η Βότση κατά τη διάρκεια της ανάπλασης στο σημείο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η κλειστή Χαριλάου Τρικούπη από Παναγοπούλου μέχρι Μακρή φέρνει… μερικό άνοιγμα του πεζόδρομου της Βότση στο Αγρίνιο καθώς θα αφορά μόνο τα ταξί και για όσο διάστημα θα γίνονται τα έργα ανάπλασης.

Καθώς συνεχίζονται τα έργα ανάπλασης στην Χαριλάου Τρικούπη στο Αγρίνιο και ενώ αναμένουν άπαντες να πέσει η άσφαλτος από την οδό Παπαφώτη και κάτω ώστε να ανασάνουν τα καταστήματα στην περιοχή, ο Δήμος Αγρινίου ανακοίνωσε ότι θα αντιδρομηθεί η Πάνου Σούλου και τα αυτοκίνητα θα κατευθύνονται προς την οδό Μακρή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση λοιπόν, στο πλαίσιο κατασκευής του έργου ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΔΟΥ ΧΑΡ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ Ν.Α. ΕΙΣΟΔΟ ΠΟΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, θα γίνουν εργασίες πλήρους ανακατασκευής. Προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο  απαιτείται η διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων σε τμήμα της οδού Χαρ. Τρικούπη από την οδό Παπαφώτη έως την οδό Μακρή για την ανακατασκευή του συγκεκριμένου τμήματος.

«Από την Δευτέρα 30-10- 2023 και ώρα 07:00, θα εφαρμοστεί η αντιδρόμηση της οδού Π. Σούλου, από την οδό Παναγοπούλου έως την οδό Μακρή. Η διάρκεια της ρύθμισης είναι ίση με το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσουν οι εργασίες της υπό εξέλιξη εργολαβίας. Μετά την ολοκλήρωση του έργου η σήμανση και η κατεύθυνση της κυκλοφορίας στην οδό Π. Σούλου, επανέρχεται στην αρχική κατάσταση», αναφέρεται.

Με άλλα λόγια, η οδός Μακρή θα λειτουργεί κανονικά ενώ η οδός Παπαφώτη θα παραμείνει κλειστή όσο διαρκούν οι εργασίες και στις άλλες γύρω οδούς η κυκλοφορία θα διεξάγεται κανονικά με τον δήμο Αγρινίου να υπογραμμίζει στο τέλος της ανακοίνωσης «…είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση και παρακαλούμε για την συνδρομή σας ώστε το έργο να εκτελεστεί έγκαιρα και έντεχνα».

Όπως όμως είναι αντιληπτό, τα δύσκολα δεν είναι τώρα που από την οδό Παναγοπούλου μέχρι την Μακρή ο δρόμος θα είναι ανοιχτός. Η αντιδρόμηση της Π. Σούλου θα αποφορτίσει την κίνηση περισσότερο, απλά δεν θα μπορείς να πας μέσω της Παπαφώτη προς τα «τρένα». Το πρόβλημα θα οξυνθεί όταν θα κλείσει ο δρόμος παραπλεύρως της πλατείας «Σιντριβάνι»!

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, ο Δήμος Αγρινίου προσανατολίζεται στο… μερικό άνοιγμα της οδού Βότση για όσο διάστημα θα είναι κλειστός ο δρόμος από Παναγοπούλου μέχρι Μακρή. Το άνοιγμα αυτό θα αφορά μόνο σε ταξί ώστε να μπορούν να μετακινηθούν άνθρωποι από το κέντρο αλλά να μην γίνει και «χαμός» από αυτοκίνητα στη Βότση όπου υπάρχουν καφέ, επιχειρήσεις, η Πινακοθήκη κλπ. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι την απόφαση την έχει ήδη υπογράψει ο δήμαρχος κ. Παπαναστασίου όμως ακόμη δεν είναι σαφές το πώς θα γίνεται η επίβλεψη του ανοίγματος για τα ταξί.

Πώς, δηλαδή, θα ελέγχεται το ότι θα περνούν μόνο ταξί από την Βότση κι όχι και Ι.Χ. αυτοκίνητα. «Είναι κάτι που θα το δούμε στην πράξη και στο διάστημα που θα χρειαστεί να τηρηθεί το μέτρο», λένε από το Δήμο Αγρινίου για το ζήτημα…

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 487 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.