Κυριακή, 7η Ιουλίου 2024  9:55 πμ
Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2024 19:00

ΣΟΦΙΑ ΟΡΘΗ - σειρά 134η

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

- Οι οθωμανοί έκαναν συμμαχία με τον αυτοκράτορα του Βυζαντίου όταν το 1346 ο Ορχάν σε μια θαυμάσια τελετή παντρεύτηκε την κορη του Ιωάννη ΣΤ' Κατακουζηνού.

- Ο Ιωάννης επίσης όταν χρειάστηκε να επικαλεσθεί τη βοήθεια του Ουμούρ Μπέη, του προσέφερε μια απο τις κόρες του.

- Ο Ιωάννης Παλαιολόγος φιλοδοξώντας να ενώσει τις Βυζαντινές και Οθωμανικές περιοχές, πάντρεψε την κόρη του Ειρήνη με τον Χαλήλ, τον γιό του Ορχάν.

- Το 1391 ο Βαγιαζήτ κάλεσε τους υποτελείς του Στέφανο Λεξάρεβιτς της Σερβίας και τον τότε Βυζαντινό Αυτοκράτορα Μανουήλ Β' Παλαιολόγο να καταλάβουν προελαύνοντας μαζί ανατολικά τη βόρεια-κεντρική μικρασιατική περιοχή της Κασταμανής, η οποία βρισκόταν στα χέρια Εμίρηδων του Ισφεντιγιάρ.

- Πολύ πριν οι Οθωμανοί καταλάβουν και την Κωνσταντινούπολη, όλοι οι ηγεμόνες των Βαλκανίων και της Ρούμελης ήταν υποτελείς στο Σουλτάνο.

- Οι διάφοροι χριστιανοί ηγεμόνες κατά καιρούς ζητούσαν τη βοήθεια των Οθωμανών ενάντια στους αντιπάλους τους επίσης χριστιανούς.

- Η Κατάκτηση της Μακεδονίας απο τους οθωμανούς ολοκληρώθηκε το έτος 1395.

- Γενίτσαροι στα Τουρκικά σημαίνει "νέα δύναμη" yeniceri.

- Το έτος 1411 ο πρίγκηπας Μωάμεθ διέχρισε το Βόσπορο με τη βοήθεια του Μανουήλ και αντιμετώπισε τον αδελφό του πρίγκηπα Μουσά σε μάχη στην Θράκη.

 

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr

Διαβάστηκε 131 φορές
Φρίξος

Συντάκτης άρθρων, το περιεχόμενο των οποίων είναι το απόσταγμα εμπειριών και γνώσης γύρω απο τον άνθρωπο, τη ζωή, την κοινωνία, την ιστορία, την πολιτική κ.α. Τα άρθρα αυτά αποσκοπούν στην αυτοβελτίωση όλων μας.
Η γνώση είναι δύναμη !!!

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News