Τετάρτη, 9η Οκτωμβρίου 2024  2:15 μμ
Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2023 12:17

Μυρτιά Τριχωνίδας: Στον τάφο του μακαριστού μητροπολίτη Κοσμά η Φιλαρμονική – Γιατί παιάνισε τον εθνικό ύμνο (video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν ανήμερα της γιορτής του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού (24.9) στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, στην Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς Τριχωνίδας.

Εκτός από το τρισάγιο που τέλεσε ο κ. Δαμασκηνός για την ανάπαυση της ψυχής του προκατόχου του, με πρωτοβουλία του διευθυντή της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου Βασίλη Κονήδα, αποδόθηκαν τιμές στον μακαριστό μητροπολίτη.

Συγκεκριμένα, μετά την λιτανεία της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, ο μαέστρος και μέλη της Φιλαρμονικής παιάνισαν στον τάφο του  τον εθνικό ύμνο ως ελάχιστο χρέος τιμής. Το ίδιο είχαν πράξει και πέρυσι ανήμερα των ονομαστηρίων  του.

Ο μαέστρος Βασίλης Κονήδας με τον οποίο επικοινώνησε το sinidisi,gr μας ανέφερε ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης ήταν ταπεινός και απέφευγε να του αποδίδονται τιμές. Επιθυμούσε ωστόσο, κατά το πέρας των εκδηλώσεων με αφορμή γιορτές της Εκκλησίας και άλλες ευκαιρίες, η Φιλαρμονική να παιανίζει τον εθνικό ύμνο.

Σημείωσε δε ότι ο ίδιος είχε επισκεφθεί  αρκετές φορές τις εγκαταστάσεις της Φιλαρμονικής και με κάθε ευκαιρία εξέφραζε την υπερηφάνεια του για την πορεία της.  Κατά τον αρχιμουσικό,  η απόδοση του εθνικού ύμνου ήταν η ελάχιστη ένδειξη ανταπόδοσης στην έμπρακτη στήριξη που μακαριστού Κοσμά.

sinidisi.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 600 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.