Τετάρτη, 9η Οκτωμβρίου 2024  2:13 μμ
Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2023 22:35

Αιτωλοακαρνανία – Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση: Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τους αναπληρωτές (Πίνακας)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τους αναπληρωτές όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”. Αναλυτικά ο πίνακας με τα κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Αιτωλοακαρνανίας. Ποια είναι τα επόμενα στάδια που προβλέπονται 

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Το εκπαιδευτικό «τοπίο» στην Αιτωλοακαρνανία, όπως και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, είναι υπό διαμόρφωση στην παρούσα χρονική στιγμή. Για αρκετό χρονικό διάστημα ακόμη οι διαδικασίες θα είναι σε πλήρη εξέλιξη, ώστε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στις 11 Σεπτεμβρίου, να είναι όλα και όλοι στην θέση τους, καταγράφοντας τις λιγότερες κατά το δυνατόν ελλείψεις.

Στο πλαίσιο αυτό προχθές ο αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Αιτωλοακαρνανίας Ηλίας Παπαχρήστος ανακοίνωσε τα λειτουργικά κενά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αιτωλοακαρνανία για την Ά φάση των προσλήψεων των αναπληρωτών.

Τα παρακάτω κενά είναι αυτά που μέχρι στιγμής υπάρχουν στην Διεύθυνση Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας και θα δοθούν στο Υπουργείο Παιδείας για την Ά φάση πρόσληψης αναπληρωτών.

Αναλυτικά τα κενά:

Γενική Αγωγή:

ΠΕ70 (Δασκάλων) 0 Κενά

ΠΕ60 (Νηπιαγωγών) 56

ΠΕ 11 (Γυμναστών) 16

ΠΕ 06 (Αγγλικών) 13

ΠΕ 91 (Θεατρικής Αγωγής) 15

ΠΕ 86 (Πληροφορικής) 4

ΠΕ 79 (Μουσικής) 13

ΠΕ 05 3 ΑΠΩ και 11 ΑΜΩ

ΠΕ 08 (Εικαστικών) 34 ΑΠΩ

ΠΕ 07 5 ΑΜΩ

ΠΕ 06 (Αγγλικών για Νηπιαγωγεία) 25 ΑΜΩ

Ειδική Αγωγή:

ΠΕ 70 ΣΜΕΑΕ 14

ΠΕ 70 (Τμήματα ένταξης) 8

ΠΕ 60 ΣΜΕΑΕ 2

ΠΕ 60 (Τμήμα ένταξης) 1

ΠΕ 70 Βraile 0

ΠΕ 70 (Νοηματική) 1

ΠΕ79.01 3

ΠΕ 86 (Πληροφορικής) 3

ΠΕ 91(Θεατρικής) 3

ΠΕ06 1

ΠΕ08 3

ΠΕ11 1

Παράλληλες στηρίξεις:

ΠΕ 70 (Δασκάλων) 121

ΠΕ 60 (Νηπιαγωγών) 39

ΠΕ60 Νοηματική 1

ΠΕ 70 Βraile 3

ΠΕ 70 Νοηματική 2

Επιπλέον ο κ. Παπαχρήστος επεσήμανε:

Ο Ηλίας Παπαχρήστος

«θα πρέπει όπως έχουμε τονίσει να τρέξει παράλληλα το σύστημα προσλήψεων για όλα τα προγράμματα για να μην υπάρξει αδικία στην τοποθέτηση των συναδέλφων αναπληρωτών. Το Υπουργείο Παιδείας να καλύψει όλες αυτές τις λειτουργικές ανάγκες για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Επίσης, καθώς θα προκύψουν και νέα λειτουργικά κενά κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, είναι ζωτικής σημασίας να πραγματοποιηθεί σύντομα και η β’ φάση πρόσληψης αναπληρωτών για την εύρυθμη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων».

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου – Θέρμου «Κοσμάς ο Αιτωλός», Μάρθα Σαράκη μιλώντας στη «Σ» επεσήμανε:

Η Μάρθα Σαράκη

«Η δημοσίευση των κενών αυτών γίνεται για να ενημερωθούν περισσότεροι οι αναπληρωτές που θέλουν να δηλώσουν με συγκεκριμένη ίσως σειρά τους νομούς προτίμησής τους. Στην κατηγορία των δασκάλων φαίνεται πως δεν υπάρχει κανένα κενό. Αυτό συμβαίνει τώρα γιατί τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει διορισμοί, αλλά στην πορεία θα προκύψουν κενά και στους δασκάλους, πάντα συμβαίνει αυτό.

Αυτές τις ημέρες, μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή οι αναπληρωτές δηλώνουν νομούς. Την ερχόμενη εβδομάδα λογικά θα βγουν οι προσλήψεις τους, σε ποιον νομό πηγαίνει ο καθένας και από κει και έπειτα θα περιμένει την τοποθέτησή τους σε σχολείο σύμφωνα με τα κενά αυτά.

Τα κενά αυτά αποστέλλονται ουσιαστικά στο Υπουργείο Παιδείας για να αποστείλει αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Θα υπάρξει όμως και δεύτερη φάση από τα κενά που θα προκύψουν λόγω αδειών, αναρρωτικών, κύησης κλπ. Αυτή είναι η προβλεπόμενη διαδικασία που ακολουθείται κάθε χρόνο».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 576 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.