Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:37 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020 18:19

Η Αγία Παρασκευή Αγρινίου (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Ι.Ν. της Αγίας Παρασκευής στο Αγρίνιο είναι το θέμα στο νέο εντυπωσιακό βίντεο που ανέβασε στο youtube ο Ανδρέας Κουταοθανάσης.

Εκτός του οικιστικού πυρήνα της πόλεως του Αγρινίου και σε πανοραμική τοποθεσία συναντούσε κανείς το Ιερό Παρακκλήσιο της Αγίας Παρασκευής.

Ο Πάνσεπτος Ιερός Ναός θεμελιώθηκε στις αρχές του 20ου αιώνος.Λόγω της πληθυσμιακής αύξησης της περιοχής,κρίθηκε αναγκαίο να πραγματοποιηθεί επέκταση του Ναού τόσο το 1968 όσο και το 2001.Μέχρι το 2001 ο αρχιτεκτονικός ρυθμός του Ναού ήταν μονόκλιτη Βασιλική.Σήμερα,ο Ναός είναι κατασκευασμένος στον αρχιτεκτονικό τύπο της τρίκλιτης Βασιλικής.

Το έτος 1992 αναγνωρίστηκε ως Ενοριακός Ιερός Ναός,ενώ μέχρι τότε υπαγόταν ως Ιερό Παρεκκλήσιο στην όμορη ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Δ/Δ Αγίου Κων/νου Αγρινίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Ναό φυλλάσονται αρκετά κειμήλια σημαντικότερα εκ των οποίων είναι η Εφέστιος Ιερά Εικόνα της Αγίας Παρασκευής που χρονολογείται περί το 1914,απότμημα του ιερού της λειψάνου και τέλος αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος Παναγίας Τριχερούσας.

Η Αγία Παρασκευή εορτάζει στις 26 Ιουλίου.

Κείμενο:Φωτάκης Ευάγγελος.

Διαβάστηκε 4223 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020 19:28
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Ανδρέας Κουτσοθανάσης

Ο Ανδρέας Κουτσοθανάσης ασχολείται επαγγελματικά με την φωτογράφηση και την βιντεοσκόπηση. Εχει στο ενεργητικό του πάρα πολλές δημιουργίες βίντεο απο την ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και συνηθίζει να μας εκπλήσσει με τις δουλειές του. Μας έχει παραχωρήσει πάρα πολλές φωτογραφίες και βίντεο για δημοσίευση και γνωστοποίηση των αναγνωστών για περιοχές απαράμμιλης ομορφιάς στο νομό μας.

facebook.com/andreas.koutsothanasis