Τετάρτη, 9η Οκτωμβρίου 2024  12:23 μμ
Τρίτη, 15 Αυγούστου 2023 18:58

Για πρώτη φορά ο Δήμος Αγρινίου και η Περιφέρεια εκπροσωπήθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πληροφορικής Κορασίδων EGOI

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Για πρώτη φορά ο Δήμος Αγρινίου και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας / Region of Western Greece εκπροσωπήθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πληροφορικής Κορασίδων EGOI 2023 (European Girls’ Olympiad in Informatics) που διεξήχθει στο Lund της Σουηδίας στις 15-21 Ιουλίου 2023!

Το Πρότυπο Κέντρο Έρευνας, Ρομποτικής & Τεχνολογίας Makerlab έδωσε φέτος το “παρόν” στον διαγωνισμό, καθώς ένα εκ των τριών κοριτσιών της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας ήταν η “δική μας” Καραλή Ελένη, μαθήτρια στο 6ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου.

Τα κορίτσια της ελληνικής αποστολής, ανάμεσα σε 189 συμμετέχουσες από 52 χώρες, βρέθηκαν στην γενική κατάταξη:

Τσιοπούλου Μαρία-Ελένη (Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη): θέση 139, με σύνολο πόντων 158
Καραλή Ελένη (6ο ΓΕΛ Αγρινίου): θέση 147, με σύνολο πόντων 139
Σάρρα Αγγελική (Κολλέγιο Μωραΐτη): θέση 182, με σύνολο πόντων 39

Συγχαρητήρια στους προπονητές της Εθνικής Ομάδας: Lia Terzidou (Team Leader) και Dimitrios Rontogiannis (Deputy Team Leader) την Guide της ομάδας: Vicky Batsari, για την υποστήριξη και την βοήθεια προς τα κορίτσια!

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τη μαθήτριά μας Ελένη, που χάρη στην αξιέπαινη προσπάθειά της, μέσα σε 12 μήνες ολοκλήρωσε με επιτυχία τις 3 φάσεις του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής, εντάχθηκε στα Camps του διαγωνισμού και επιλέχθηκε στην Εθνική ομάδα!

Παράλληλα, είχε κατακτήσει την 1η θέση στην κατηγορία Λυκείου στον 1ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Πληροφορικής Αιτωλοακαρνανίας Enigma Competition ENIGMA 0x00, που διεξήχθει τον Δεκέμβριο του 2022 στο ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Μερικές πληροφορίες για τη δομή του EGOI 2023:

Ο διαγωνισμός ήταν χωρισμένος σε 2 διαγωνιστικούς γύρους διάρκειας 5 ωρών, με μια μέρα κενή μεταξύ τους. Την παραμονή της έναρξης του διαγωνιστικού μέρους τα κορίτσια κλήθηκαν να λύσουν δύο δοκιμαστικά προβλήματα (practice tests) με τη βοήθεια των προπονητών τους, τα οποία όμως δεν είχαν βαρύτητα στην τελική βαθμολογία.

Στον 1ο, όπως και στον 2ο διαγωνιστικο γύρο, ανακοινώθηκαν 4 αλγοριθμικά προβλήματα (4 διαφορετικά ανά γύρο) και τους δόθηκαν 5 ώρες προσπάθειας προκειμένου να τα υλοποιήσουν.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού υπήρχε ηλεκτρονικός πίνακας βαθμολογίας (https://egoi23.se/scoreboard/), στον οποίο ανακοινώνονταν σε πραγματικό χρόνο οι βαθμοί που συγκέντρωνε ανά πρόβλημα κάθε κορίτσι, καθώς και η συνολική βαθμολογία του.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1390 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.