Δευτέρα, 29η Απριλίου 2024  7:31 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024 11:21

«Την… κάναμε λαχείο» από το ΑΝ.ΘΕ.Α.: Τελευταίες πρόβες και πρώτη παράσταση στο Θέρμο το περασμένο Σάββατο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Βρεθήκαμε στο χώρο που γινόταν οι τελευταίες πρόβες της παράστασης «Την… κάναμε λαχείο» από τα μέλη του «Ανοικτού Θεάτρου Αγρινίου» και μιλήσαμε με τον κ. Λάζαρο Τσόλκα, πρόεδρο του συλλόγου και δημιουργό της παράστασης.

 

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Χρύσα Σπαή

ΤΗΝ ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΧΕΙΟ 1

Κύριε Τσόλκα μιλήστε μας λίγο για τις πρόβες της παράστασης.

Είμαστε στο τελευταίο στάδιο για τις πρόβες μας. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι.Υπάρχει πολύ αισιοδοξία και πολύ κέφι στην ομάδα και πιστεύω ότι θα πάνε πάρα πολύ καλά οι παραστάσεις.

Γιατί γράψατε ένα τέτοιο έργο;

Είχα πολλά στο μυαλό μου τα τελευταία χρόνια και εξάλλου οι προσλαμβάνουσες είναι από τη ζωή μας και ήθελα να γράψω μια καλή κωμωδία, για να πιάσω όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην κοινωνία μας και στις οικογένειες.

Πότε θα γίνει η πρεμιέρα του έργου;

Η επίσημη πρεμιέρα θα γίνει στο Παπαστράτειο Μέγαρο την Τετάρτη 17 του Απρίλη 09:00 το βράδυ. Όμως μας προέκυψε και ένα κάλεσμα από το Δήμο Θέρμου και έτσι το Σάββατο 13/4 θα κάνουμε εκεί την έναρξή μας.

Σας έγινε η πρόταση από το Δήμο Θέρμο;

Ναί. Κάναμε κουβέντα με τον Δήμαρχο Θέρμου κ. Σπύρο Κωνσταντάρα και μας προσκάλεσε να ξεκινήσουμε από εκεί. Φυσικά δεχθήκαμε.

Πιστεύετε ότι η κωμωδία την έχει περισσότερο ανάγκη ο κόσμος αυτό τον καιρό;

Φυσικά και την έχει. Εγώ που μιλάω με πάρα πολλούς εκεί έξω όταν μου λέγανε τί έργο θα ανεβάσετε φέτος και τους απαντούσα κωμωδία, οι αντιδράσεις τους ήταν ενθουσιώδεις ‘’επιτέλους να δούμε κάτι και για να γελάσει το χειλάκι μας’’. Πιστεύω πως  ο Έλληνας έχει ταυτίσει το θέατρο κυρίως με ευχάριστες στιγμές και όταν λέει πάμε να δούμε ένα έργο, εννοεί, πάμε να περάσουμε καλά. Δεν πάμε να κλάψουμε, δεν πάμε να πλακωθούμε, πάμε να γελάσουμε, να ψυχαγωγηθούμε.

Το σενάριο του θεατρικού έχει στοιχεία από τις Ελληνικές σειρές & Ελληνικές ταινίες του παλιού σινεμά κλπ.

Θυμίζει παλιές παραστάσεις και ταινίες. Αλλά δεν θέλω να επηρεάζομαι από υφιστάμενες δουλειές. Όπως και να έχει όλα αυτά που ζούμε σήμερα είναι τα ίδια με αυτά που ζούσαν τότε.

Ένα μήνυμα μέσω του του site μας για όλους αυτούς που θέλετε να προσκαλέσετε;

Ξεκινάμε τώρα τις παραστάσεις μας αλλά θα κάνουμε και άλλες παραστάσεις σε διάφορες πόλεις εντός του νομού, ίσως και εκτός του νομού. Ό, τι προκύψει μετά το καλοκαίρι. Σας προσκαλώ όλους την Τετάρτη 17 Απριλίου 09:00 μμ στο Παπαστράτειο, να περάσουμε όλοι καλά.

ΤΗΝ ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΧΕΙΟ 3

Οι Συνεργάτες ηθοποιοί είναι επαγγελματίες ή ερασιτέχνες;

Είναι ερασιτέχνες, αλλά επαγγελματίες στη νοοτροπία και στην αγάπη γι’αυτό που κάνουν.
Όταν ξεκινήσαμε, είπα στα παιδιά ότι όλοι θα δουλέψουμε με αγάπη, επαγγελματικά, με κάθε λεπτομέρεια για να βγει ένα έργο τέλειο. Να το αγαπάμε πρώτα εμείς, να το χαιρόμαστε πρώτα εμείς στις πρόβες και μετά σίγουρα θα το χαίρεται και όλος ο κόσμος έξω.

Τα έργο έχει μηνύματα μέσα για όλους, μικρούς και μεγάλους;

Ήθελα να πω ότι πρόσεξα ιδιαίτερα το κείμενο. Δεν έχω χρησιμοποιήσει λέξεις που να φέρνουν σε δυσκολία τους γονείς των παιδιών. Βωμολοχίες και τέτοια πράγματα δεν μου αρέσουν. Εξάλλου εγώ το θεωρώ αδυναμία. Το κείμενο στηρίχτηκε περισσότερο στη φάρσα, στο έξυπνο χιούμορ ώστε να βγει κάτι ωραίο και να το ευχαριστηθούμε όλοι.

ΘΕΡΜΟ 13 4 2024 02

Τελικά η πρώτη παράσταση παίχθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Θέρμο το Σάββατο 13/4/2024. Στην συνέχεια ο Δήμος Θέρμου παρέθεσε δείπνο στην ομάδα του θεάτρου, σε κατάστημα της περιοχής, όπου εκπροσωπώντας τον Δήμο, παρέστη και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου κ.Νίκος Κωστακόπουλος.

ΘΕΡΜΟ 13 4 2024 27

Ο κος Νίκος Κωστακόπουλος δήλωσε: «Κατ’ αρχάς θέλουμε εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου και το Δήμαρχο που σήμερα λείπει, γιατί παρευρίσκεται στο Μεσολόγγι, στις γιορτές της εξόδου και όπως γνωρίζετε δε θα μπορούσε να λείπει από εκεί. Θα πρέπει πρώτα απ όλα να σας συγχαρούμε το "Ανοιχτό Θέατρο Αγρινίου", για το ό,τι προσφέρετε στον πολιτισμό και για το ότι εθελοντικά κάνετε αυτό που κάνετε. Ο πολιτισμός είναι το αλατοπίπερο στη ζωή μας και δεν θα ήταν ποτέ ωραία η ζωή αν δεν έχουμε πολιτισμό και αν δεν έχουμε διασκέδαση. Αυτό λοιπόν που κάνατε το κάνατε από την καρδιά σας και γι'αυτό σας αξίζουν συγχαρητήρια. Έτσι θα πρέπει να συνεχίσετε από δω και πέρα. Φαίνεται είστε μια δεμένη ομάδα. Παρουσιάσατε μια πολύ ωραία παράσταση. Διασκέδασε ο κόσμος. Πολύς κόσμος παρουσιάστηκε απόψε και όπως θα είδατε ήταν γεμάτη η αίθουσα. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχθηκε ομόφωνα την πρότασή σας για να παιχτεί εδώ αυτή η ωραία παράσταση. Συγχαρητήρια και για τη συγκεκριμένη παράσταση, για το ότι είστε μια δεμένη ομάδα. Ευχόμαστε να συνεχίσετε έτσι από δω και πέρα, να συνεχίσετε να παράγετε πολιτισμό και να συνεχίσετε να κάνετε τη ζωή τη δική σας και των υπολοίπων πιο όμορφη με τη διασκέδαση μέσα από αυτό που σας αρέσει να κάνετε και το κάνετε με την καρδιά σας. Εμείς ως Δήμος Θέρμου σας ευχαριστούμε για το ότι επιλέξετε το Θέρμο, αυτή την ιστορική περιοχή, για την πρεμιέρα της παράστασης σας και να έχετε καλή συνέχεια σε αυτό που κάνετε με την ψυχή σας. Ευχαριστώ πάρα πολύ."

ΘΕΡΜΟ 13 4 2024 25

Ο πρόεδρος του «Ανοικτού Θεάτρου Αγρινίου» κος Λάζαρος Τσόλκας δήλωσε: «Εγώ με τη σειρά μου θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και το Δήμαρχο του Θέρμου κ Σπύρο Κωνσταντάρα, που όταν για πρώτη φορά του είπαμε την ιδέα μας ότι θέλουμε να ξεκινήσουμε από το Θέρμο αυτή την παράσταση που την ετοιμάζουμε το τελευταίο εξάμηνο περίπου, το δέχτηκε αμέσως με πολύ ενθουσιασμό, πολύ αγάπη και λέει βεβαίως, ελάτε να την παίξετε. Εμείς ετοιμαστήκαμε ψυχολογικά και ήρθαμε εδώ να ξεκινήσουμε αυτήν την πορεία μας στο πανέμορφο Θέρμο. Θα ξεκινήσουμε αυτήν την πολιτισμική πορεία μας ως "Ανοιχτό Θέατρο Αγρινίου", από στο Αγρίνιο και θα πάμε και σε άλλες πόλεις, γιατί ήδη το έργο μας το ζητάνε να παιχτεί στο χώρο τους. Θέλω να πω και το εξής: Εμείς σαν σύλλογος, δεν ξεκινήσαμε σήμερα. Ξεκινήσαμε το 2016 με κύριο στόχο να δημιουργηθεί στο Αγρίνιο ένα ανοιχτό αμφιθέατρο. Αυτός ήταν ο κύριος στόχος μας που δημιουργήθηκε ο Σύλλογος "Ανοιχτό Θέατρο Αγρινίου" και παράλληλα να κάνουμε πολιτιστικές δράσεις όπως αυτές, για να κρατάμε το θέμα μας σε επικαιρότητα."

ΘΕΡΜΟ 13 4 2024 19

Διαλέξαμε αυτή τη θεατρική παράσταση, γιατί πιστεύω ότι ο κόσμος σήμερα διψάει πάρα πολύ είναι για μια καλή κωμωδία. Και χαιρόμαστε που ξεκινήσαμε από εδώ την πορεία μας. Σας έχουμε στη καρδιά μας και να μας δοθεί η ευκαιρία και το καλοκαίρι που κάνετε τις διάφορες πολιτιστικές δράσεις να έρθουμε να την ξαναπαίξουμε πιο δυναμικά, με πολύ περισσότερο κόσμο και να ευχαριστηθούν όλοι. Να μεταφέρετε τις ευχαριστίες όλων μας στο Δήμαρχο και σε εσάς και στο επανιδείν."

ΘΕΡΜΟ 13 4 2024 24

Ο κος Κωστακόπουλος δήλωσε επίσης απευθυνόμενος στους μικρούς Θωμά και Θοδωρή Κουτσουπιά που συμμετείχαν στην παράσταση παίζοντας Μπουζούκι και Μπαγλαμά, τα εξής: «Να ευχηθούμε στα παιδιά καλή πρόοδο, γιατί βλέπω ότι εδώ έχουμε και νέα ταλέντα. Όταν βλέπουμε νέα παιδιά να τραγουδάνε πολύ ωραία τα δημοτικά, είναι πολύ σημαντικό για την διατήρηση της παραδοσιακής μουσικής. Το ότι στην περιοχή μας έχουμε μουσικό σχολείο είναι πολύ καλό και πρέπει να κρατήσουμε την παράδοση όπως ακριβώς είναι, αλώβητη και να συνεχίσουμε τις επόμενες γενιές. Εγώ σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή πρόοδο. Εξάλλου και εγώ δάσκαλος είμαι στο επάγγελμα και χαίρομαι να βλέπω παιδιά να διαπρέπουν, πέρα από τα κλασικά μαθήματα και σε άλλα πράγματα όπως είναι η μουσική. Χαλάλι σας και έτσι να συνεχίσετε. Καλή πρόοδο να έχετε."

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Site AitoloakarnaniaBEST.gr

 

Διαβάστηκε 726 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024 11:22
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033