Τετάρτη, 9η Οκτωμβρίου 2024  12:20 μμ
Κυριακή, 13 Αυγούστου 2023 19:24

Δήμου Θέρμου: Προχωρά στην ωρίμανση του έργου της ασφαλτόστρωσης του δρόμου Πίνα – Καρέλι – Μεσαιωνική Γέφυρα Αρτοτίβας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην ωρίμανση του έργου της ασφαλτόστρωσης του δρόμου Πίνα – Καρέλι – Μεσαιωνική Γέφυρα Αρτοτίβας προχωρά ο Δήμος Θέρμου.

Αυτό αποφασίστηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 7 Αυγούστου, κατά την οποία εγκρίθηκε η διάθεση των πιστώσεων για τις απαιτούμενες βασικές μελέτες από ίδιους πόρους του Δήμου Θέρμου, συνολικού ύψους 20.000,00 €, καθώς και η υπογραφή σύμβασης με το Δίκτυο Πόλεων “ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ” που θα αναλάβει την εκπόνηση των μελετών.

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Θέρμου προχωρά στην εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών και για τον εκσυγχρονισμό του συρματογέφυρου στο ιστορικό Καρέλι σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπακτίας, καθώς οι δύο όμοροι Δήμοι διαθέτουν από κοινού και σε ίσο ποσοστό το ποσό που απαιτείται για τις μελέτες αυτού του έργου, που είναι κοινού ενδιαφέροντος.

Ήδη διατέθηκε πρόσφατα από τον Δήμο Θέρμου ποσό 14.500,00 € ως πρώτη δόση του μεριδίου που του αναλογεί και θα ακολουθήσουν οι επόμενες απαραίτητες κινήσεις και από τους δύο Δήμους, ώστε να υλοποιηθούν οι μελέτες και αυτού του έργου.

Οι προαναφερόμενες ενέργειες αποδεικνύουν το έμπρακτο ενδιαφέρον του Δήμου Θέρμου για την περαιτέρω αξιοποίηση αυτής της παραποτάμιας περιοχής του Ευήνου, η οποία έχει ήδη καταστεί τουριστικός προορισμός, και με την ωρίμανση των απαιτούμενων έργων για τον εκσυγχρονισμό των απαραίτητων υποδομών (δρόμος πρόσβασης και συρματογέφυρο), θα αυξηθεί η επισκεψιμότητα τόσο προς το Καρέλι όσο και προς τη Μεσαιωνική Γέφυρα της Αρτοτίβας, πράγμα που θα αποβεί σε όφελος της ευρύτερης περιοχής του Θέρμου και της ενδοχώρας του.

“Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα προς τη διασφάλιση της αναπτυξιακής προοπτικής του τόπου μας ανάμεσα σε πολλά άλλα στα οποία προβαίνει ο Δήμος Θέρμου. Προχωράμε μπροστά στον δρόμο της προόδου, με σταθερά βήματα υποστήριξης της τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου Θέρμου, και όχι με ανέξοδες υποσχέσεις” τόνισε ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 530 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.