Δευτέρα, 7η Οκτωμβρίου 2024  6:16 μμ
Τρίτη, 18 Απριλίου 2023 10:28

Ταξίδεψε μέχρι την Αμερική ο Δήμαρχος Θέρμου κ.Σπύρος Κωνσταντάρας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Θετικό ήταν το πρόσημο της επίσκεψης του Δημάρχου Θέρμου Σπύρου Κωνσταντάρα στην Αμερική μετά από πρόσκληση των Θέρμιων ομογενών.

Ο κ. Κωνσταντάρας είχε πολλές συναντήσεις στην Νέα Υόρκη και αλλού και παράλληλα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς Έλληνες, προβάλλοντας έτσι την περιοχή. Μάλιστα και η μεγαλύτερη ομογενειακή εφημερίδα της Αμερικής,μ ο «Εθνικός Κήρυκας» αφιέρωσε πολλά δημοσιεύματα για την επίσκεψη του Δημάρχου Θέρμου.

Επιπλέον ο κ. Κωνσταντάρας, φιλοξενήθηκε από δυο ραδιοφωνικά δίκτυα όπου μίλησε για το Θέρμο, τον πολιτισμό, την τοπική ταυτότητα, τις αρχαιότητες και πολλά άλλα.Παρακολούθησε και την παρέλαση της 25ης Μαρτίου μαζί με τον Πρέσβη των ΗΠΑ, Τζορτζ Τσούνης, στην Φιλαδέλφεια, ενώ επισκέφθηκε και το Ελληνικό Προξενείο της Νέας Υόρκης, όπου συναντήθηκε με τον Πρόξενο Δημήτριο Παπαγεωργίου, ο οποίος κατάγεται από το Ριγάνι Ναυπακτίας.

Μάλιστα ο κ. Παπαγεωργίου προγραμματίζει να βρεθεί τις ημέρες του Πάσχα στην Ελλάδα και υποσχέθηκε στον Δήμαρχο Θέρμου ότι θα τον επισκεφτεί στο Δημαρχείο.

Σημαντική ήταν και η συνάντηση με τον Δήμαρχο της Νέας Υόρκης Eric Adams, ο οποίος άκουσε από τον κ. Κωνσταντάρα για τον πολιτισμό της περιοχής για τον θεσμό της Αρχαίας Αιτωλικής Συμπολιτείας, για τα εκθέματα που υπάρχουν στο Μουσείο Θέρμου και την σημασία τους.

Πηγή: aixmi-news.gr

Διαβάστηκε 405 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.