Κυριακή, 6η Οκτωμβρίου 2024  4:23 μμ
Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2023 00:14

Νέα συνάντηση του συντονιστικού με στόχο την πίεση για το δρόμο Αγρίνιο – Καρπενήσι (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Νέα συνάντηση του συντονιστικού με στόχο την πίεση για το δρόμο Αγρίνιο – Καρπενήσι. Με στόχο να εξετάσουν πως θα κινηθούν το επόμενο διάστημα ενόψει εκλογών τα μέλη των δύο συντονιστικών πραγματοποίησαν σύσκεψη στο Αγρίνιο.

Με σκοπό να εξετάσουν τρόπους για να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, αλλά πρωτίστως να λάβουν επίσημες απαντήσεις για διάφορα ζητήματα που έχουν ανακύψει ή για απαντήσεις που οφείλονται στους πολίτες και στα μέλη των δύο συντονιστικών μετά τη μαζική σύσκεψη του Μαρτίου του 2022, εκπρόσωποι των συντονιστικών οργάνων για τον δρόμο Αγρίνιο – Άγιος Βλάσης – Καρπενήσι πραγματοποίησαν συνάντηση νωρίτερα το βράδυ της Παρασκευής στο Αγρίνιο.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να τεθούν τα δεδομένα κάτω, να εξετάσουν τι έχει αλλάξει και να συναποφασίσουν πως θα πιέσουν περεταίρω κυρίως το επόμενο χρονικό διάστημα ενόψει εκλογών, όπως επίσης και προς ποιες κατευθύνσεις και με τι στόχους θα κινηθούν.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε γνωστό χώρο στο κέντρο του Αγρινίου, κατατέθηκαν σκέψεις και προτάσεις, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος και τα μέλη του συντονιστικού να λάβουν τις απαντήσεις που πρέπει, αλλά και να προετοιμάσουν τις επόμενες κινήσεις τους, συμπεριλαμβανομένου και του ισχυρού ενδεχομένου των κινητοποιήσεων, καθώς πεποίθησή τους είναι πως πρέπει να είναι προετοιμασμένοι από νωρίτερα για κάθε τι που θα αποφασίσουν να κάνουν.

Κύριος στόχος είναι να ενημερωθούν για το μέλλον του δεύτερου τμήματος του δρόμου Αγρίνιο – Άγιος Βλάσης, για το οποίο η προμελέτη είναι ήδη έτοιμη, αλλά εδώ και χρόνια δεν υπάρχει καμία κίνηση προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία, δεδομένου πως υπάρχουν ακόμη και οι γεωλογικές μελέτες, ενώ δεν υπάρχει μόνο ο πίνακας απαλλοτριώσεων.

Εκ μέρους του συντονιστικού από την πλευρά της Αιτωλοακαρνανίας ο Λίνος Υφαντής μιλώντας στη «Σ» για τη νέα συνάντηση αναφέρει:

«τα μέλη του συντονιστικού εξετάζουμε κινήσεις που μπορούμε να κάνουμε ενόψει εκλογών, θα αποφασίσουμε αν θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις και να δούμε πως εξελίσσονται ζητήματα για τα οποία αναμένουμε απαντήσεις. Θέλουμε να πάρουμε απαντήσεις για ζητήματα όπως για το δεύτερο κομμάτι του δρόμου Αγρίνιο – Άγιος Βλάσης από του 7οχλμ έως το 28χλμ (από το τυροκομείο Παπαθανασίου μέχρι και τα Αμπέλια δηλαδή). Για να πάρουμε τις απαντήσεις αυτές θα πρέπει να αποφασίσουμε πως θα κινηθούμε, αν δηλαδή θα προγραμματίσουμε επίσκεψη στο Υπουργείο και με ποιον τρόπο, να δούμε απαντήσεις που μας οφείλουν για να προετοιμάσουμε κινητοποιήσεις κλπ.

Το μόνο βέβαιο είναι αν το ελληνικό κράτος επιθυμεί, όπως στην περίπτωση του ΒΟΑΚ ή του δρόμου Γιάννινα – Κακκαβιά, ακόμη και χωρίς μελέτη μπορεί να ξεκινήσει ένα έργο. Δεν βρίσκουμε κανένα λόγο να μην δημοπρατηθεί το δεύτερο κομμάτι μέχρι και τα Αμπέλια, για το οποίο υπάρχουν ακόμη και οι γεωλογικές μελέτες, έχει προμελετήθει δηλαδή, και απουσιάζει μόνο ο πίνακας απαλλοτριώσεων και δεν έχει γίνει τίποτε γι’ αυτό από το 2019.

Επίσης, τα πρώτα 7 χλμ του έργου Αγρίνιο – Άγιος Βλάσης έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, τμήμα του οποίου είδη είναι στην κυκλοφορία και άλλο τμήμα δεν έχει δοθεί ακόμη στην κυκλοφορία, παρά του ότι είναι σχεδόν έτοιμο. Και γι’ αυτό θα πρέπει να λάβουμε επίσημα μια απάντηση, πότε δηλαδή θα δοθεί όλο το τμήμα στην κυκλοφορία και σε ποια φάση είναι τώρα. Βασικό επίσης είναι να ενημερωθούμε για την παράταση της ολοκλήρωσης της μελέτης που έληγε στις 31/12/22 τι έγινε με το θέμα αυτό και πως προέκυψε.

Για να πάρουμε όλες αυτές τις απαντήσεις θα πρέπει να υπάρχει συντονισμός και σχεδιασμός για τον τρόπο που πρέπει να κινηθούμε και γι αυτό κάνουμε την συνάντηση αυτή, εκτός από το δεύτερο επίπεδο που είναι ο συντονισμός για το τι θα κάνουμε το επόμενο διάστημα και πως θα το κάνουμε».

Εκ μέρους του συντονιστικού από την πλευρά της Ευρυτανίας ο Γρηγόρης Φέρρας μιλώντας στη «Σ» για την σύσκεψη τόνισε:

«συμμετέχουμε στο συντονιστικό, θέλουμε να κλιμακώσουμε την κινητοποίησή μας, θέλουμε να λάβουμε απαντήσεις επίσημα και βάση αυτών να σχεδιάσουμε νέες δράσεις, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι όσο νωρίτερα γίνεται. Δεν έχουμε λάβει απαντήσεις, μόνο ακούμε υποσχέσεις για μελέτες και τίποτε άλλο.

Πιστεύω πως είναι προεκλογικά πυροτεχνήματα αυτά. Θέλουμε να κάνουμε εντονότερες τις πιέσεις μας και γι αυτό πρέπει να έχουμε σχεδιασμό και πλάνο για κάθε ενδεχόμενο για να είμαστε αποτελεσματικότεροι και να πιέσουμε περισσότερο».

Στη σύσκεψη ήταν και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 339 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.