Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  3:20 μμ
Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 16:05

Εξηγήσεις από τον δήμο Αγρινίου ζητά η Αποκεντρωμένη για την καταγγελία των εργοληπτών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Tην παρέμβαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου προκάλεσε η καταγγελία του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων ‘Έργων Αγρινίου για τον δήμο Αγρινίου.

Πρόκειται για την καταγγελία που κοινοποιήθηκε πρόσφατα στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης , τον Γραμματέα της Αποκεντωμένης Διοίκησης και το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και αφορά δυο έργα στα οποία ακολουθήθηκε η διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση «λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα της».

Σύμφωνα με τους εργολήπτες στην απόφαση της οικονομικής επιτροπής «δεν στοιχειοθετείται το επείγον με κανένα λόγο και καμία απόφαση για έργα που δημοπρατούνται τον Οκτώβριο 2022 και αναφέρονται σε αποκατάσταση βλαβών , αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που έγιναν από τις πλημμύρες του Οκτωβρίου 2021».

Η εξέλιξη έχει να κάνει με το από 17ης Νοεμβρίου έγγραφο με το οποίο το Τμήμα διοικητικού-οικονομικού της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας -Διοίκησης της Αποκεντρωμένης ζητά επειγόντως από τον δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου στοιχεία και απόψεις για την 472/2022 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής με την οποία δημοπρατείται το έργο της «αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από την θεομηνία της 16ης Οκτωβρίου 2021 στις δ.ε. Αγρινίου -Στράτου- Μακρυνείας- Αρακύνθου- Αγγελοκάστρου».

Η παρέμβαση της Αποκεντρωμένης είναι η αναμενόμενη και προβλεπόμενη διαδικασία καθώς έλαβε την καταγγελία ενώ σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Εργοληπτών  δεν στοιχειοθετείται το επείγον με κανένα λόγο και καμία απόφαση για έργα που δημοπρατούνται τον Οκτώβριο 2022 και αναφέρονται σε αποκατάσταση βλαβών , αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που έγιναν από τις πλημμύρες του Οκτωβρίου 2021.

Υποστηρίζουν επίσης, μεταξύ άλλων, οι εργολήπτες πως η επιλογή ανοιχτής διαδικασίας διαγωνισμού με χρήση του άρθρου 125 του ν.4412/2016 περί σύντμησης των προθεσμιών δημοπράτησης θα εξασφάλιζε μειοδότη σε 15 ημέρες από την ανάρτηση του διαγωνισμού στο ΚΗΜΔΗΣ χωρίς κανένα περιορισμό συμμετοχής και με τα ευνοϊκότερα οικονομικά αποτελέσματα για τον δήμο.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 232 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News