Τρίτη, 25η Ιουνίου 2024  7:19 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2022 19:27

Νέο δεδομένο στο δρόμο προς τις εκλογές (και) του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Νέα δεδομένα στο δρόμο προς τις εκλογές και του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, που προγραμματίζονται για τα τέλη του 2023, θέτει το νομοσχέδιο για τα … επιχειρηματικά πάρκα .

Και αυτό καθώς περιλαμβάνει τροπολογία με την οποία καταργήθηκε το-θεσπισμένο από το 2017- όριο θητειών για τους προέδρους των Επιμελητηρίων.

Η εξέλιξη αυτή -που κυοφορούνταν εδώ και καιρό- επιτρέπει και στον Παναγιώτη Τσιχριτζή να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας αν βέβαια ο ίδιος να το επιθυμεί…

Σημειωτέον ο περιορισμός που ίσχυε και πλέον άρθηκε αφορούσε σχεδόν 50 από του 60 προέδρους των Επιμελητηρίων.

Αναφέρει η ρύθμιση για τη «δυνατότητα επανεκλογής προέδρου Επιμελητηρίου – Τροποποίηση παρ. 7 άρθρου 73 ν. 4497/2017»

Το τέταρτο και το έκτο εδάφιο της παρ. 7 του άρθρου 73 του ν. 4497/2017 (Α’ 171), περί απαγόρευσης επανεκλογής προέδρων Επιμελητηρίων και περί μη προσμέτρησης θητείας διανυθείσας από εκλογή σε αντικατάσταση του αρχικώς εκλεγέντος προέδρου καταργούνται, και η παρ. 7 διαμορφώνεται ως εξής:

«7 Ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου ανακηρύσσεται ο επικεφαλής του συνδυασμού που συγκέντρωσε τουλάχιστον το 50% των ψήφων.

Αν κανένας συνδυασμός δεν συγκέντρωσε αυτό το ποσοστό, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου εκλέγεται με απόλυτη πλειοψηφία από το Διοικητικά Συμβούλιο, μεταξύ των επικεφαλής των συνδυασμών που συμμετέχουν σε αυτό, κατά την πρώτη συνεδρίαση του οργάνου, η οποία λαμβάνει χώρα εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου και κατόπιν πρόσκλησης της απερχόμενης Διοικητικής Επιτροπής ή, αν αυτή παραληφθεί, του διοικητικού προϊσταμένου του Επιμελητηρίου.

Αν κανείς από τους υποψήφιους προέδρους δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται στην ίδια συνεδρίαση και ως πρόεδρος εκλέγεται ο υποψήφιος, ο οποίος συγκεντρώνει τη σχετική πλειοψηφία μεταξύ των δύο υποψηφίων που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους στην πρώτη ψηφοφορία. Η ανωτέρω διαδικασία ακολουθείται σε κάθε περίπτωση που καταστεί κενή η θέση του προέδρου».

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 253 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News