Τρίτη, 25η Ιουνίου 2024  5:27 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 20:40

Περιφερειακό Συμβούλιο: Ο Γιάννης Λύτρας εξελέγη επικεφαλής του συνδυασμού «Δικαίωμα στην Πρόοδο»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Αιτωλοακαρνάνας Γιάννης Λύτρας εξελέγη νέος επικεφαλής της παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου «Δικαίωμα στην Πρόοδο» διαδεχόμενος στη θέση αυτή τον πρώην περιφερειάρχη  Απόστολο Κατσιφάρα που παραιτήθηκε.

Κατά τις  εσωπαραταξιακές διαδικασίες που πραγματοποιήθηκαν σήμερα σην αίθουσα του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα συμμετείχαν 16 περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού και ο Γιάννης Λύτρας έλαβε 8 ψήφους έναντι 5 του Αχαιού συνυποψηφίου του Κώστα  Καρπέτα . Τρία εξάλλου ήταν τα λευκά.

Ποιός είναι ο Γιάννης Λύτρας

Ο Γιάννης Λύτρας γεννήθηκε το 1956 στην Κανδήλα Αιτωλοακαρνανίας. Από το 1985 μένει μόνιμα στο Αγρίνιο.

Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε. με ειδίκευση στα συγκοινωνιακά και υδραυλικά έργα. Εργάστηκε ως μηχανικός στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και ως καθηγητής εφαρμογών στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας και διετέλεσε προϊστάμενος του τμήματος Ελέγχου Προμετρητικών και Επιμετρητικών στη Διεύθυνση Εκτέλεσης Δημοσίων Έργων Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Επέβλεψε την εκτέλεση πολλών έργων, κτιριακά, οδοποιίας και λιμενικά.

Από την ίδρυση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης εκλέχτηκε πρώτος Νομαρχιακός Σύμβουλος για τέσσερις τετραετίες.

Διετέλεσε Αντινομάρχης με αρμοδιότητα τον Δευτερογενή τομέα και στη συνέχεια Αντινομάρχης με αρμοδιότητα τον Πρωτογενή τομέα, τα εγγειοβελτιωτικά έργα και την πολεοδομία του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Από το 1997-2004 διετέλεσε Πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (Ο.Δ.Δ.Υ.) καθώς και μέλος της διοίκησης της Γενικής Εταιρείας Μελετών και Εκμεταλλεύσεων (Γ.Ε.Μ.Ε.).

Από το Σεπτέμβριο του 2014 εως σήμερα είναι περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδος ενώ διετέλεσε και Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών & δικτύων.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 261 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News