Πέμπτη, 4η Ιουλίου 2024  11:58 πμ
Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2022 13:45

Πρώτη φορά Erasmus+ για μαθητές του Ε.Κ. – ΕΠΑΛ Μεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 6/7/2022, το πρόγραμμα ERASMUS+ στο οποίο συμμετείχε το Ε.Κ. – ΕΠΑΛ Μεσολογγίου.

Για πρώτη φορά, 24 μαθητές από το Ε.Κ. – ΕΠΑΛ Μεσολογγίου, ακολούθησαν 14ήμερο πρόγραμμα εκπαιδευτικής επιμόρφωσης ERASMUS+, το οποίο έλαβε χώρα στη Γερμανία και συγκεκριμένα στην πόλη της Λειψίας.

Το πρόγραμμα αποτελούνταν από δύο ροές, μία από τον τομέα των Μηχανολόγων και μία από τους τομείς Πληροφορικής, Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών. Τα δύο γκρουπ ξεκίνησαν στις 21/6/2022 από το Μεσολόγγι με κατεύθυνση την Αθήνα και ενδιάμεσο προορισμό, πριν καταλήξουν στη Λειψία,  την πανέμορφη Πράγα, στην οποία παρέμειναν για μερικές ώρες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση που συνοδευόταν από φωτογραφικό υλικό, κατά τη διαμονή τους στη Λειψία, πέρα από την επαφή και τη γνωριμία τους με μια από τις πιο ιστορικές πόλεις της Ανατολικής Γερμανίας, με έκδηλο σε κάθε της γωνιά το μοναδικό πολιτιστικό και καλλιτεχνικό της υπόβαθρο, ακολούθησαν πρόγραμμα τόσο εκπαιδευτικών όσο και πολιτιστικών επισκέψεων, μεταξύ των οποίων αξίζει να αναφέρουμε τις χαρακτηριστικότερες:

Έκθεση Porsche Λειψίας
TUV Οργανισμός Επαγγελματικής Πιστοποίησης
Έκθεση Αυτοκινήτων BMW
Μουσείο Ψηφιακής Τεχνολογίας
Έκθεση Αυτοκινήτων Lamborghini
Μουσείο Ιστορίας της Ανατολικής Γερμανίας
Μνημείο της Μάχης της Ευρώπης
Κονσέρτο στο σπίτι του Μπαχ
Παρουσίαση από ιδρυτές νεοφυών εταιρειών παγκόσμιας εμβέλειας


Εκτός από τη Λειψία οι μαθητές κατά τη διάρκεια μονοήμερης εκδρομής στην πόλη του Βερολίνου, επισκέφτηκαν την Πύλη του Βρανδεμβούργου, καθώς και το εντυπωσιακό Τεχνολογικό Μουσείο της πόλης.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 429 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News