Παρασκευή, 28η Ιουνίου 2024  5:37 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2022 23:31

Η κίνηση σε Πάλαιρο και Ναύπακτο έχει… «άρωμα» από 2019

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η κίνηση σε Πάλαιρο και  Ναύπακτο έχει… «άρωμα» από 2019, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, σύμφωνα με την οποία η οποία εδώ και καιρό έχει γεμίσει η Πάλαιρος από ξένους τουρίστες, ενώ στη Ναύπακτο οι κρατήσεις για τον Αύγουστο είναι στο 100%

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Η Αιτωλοακαρνανία στον τουρισμό «δουλεύει» κατά βάση με Έλληνες, όχι όμως η Πάλαιρος και η Ναύπακτος. Οι δύο αυτές περιοχές ανέκαθεν «δούλευαν» κυρίως με Άγγλους, Γερμανούς, Ολλανδούς, τουρίστες από τις Σκανδιναβικές χώρες, αλλά κα Αμερικανούς και «συναγωνίζονταν» για την πρώτη θέση στον τουριστικό χάρτη του νομού.

Ο κορονοϊός είχε βάλει τον τουρισμό πανελλαδικά, αλλά και στις δύο αυτές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, σε «αχαρτογράφητα νερά»! Πέρυσι τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά, καθώς η σεζόν είχε πάει λίγο πίσω χρονικά, περισώζοντας απλώς το χαμένο έδαφος στην αρχή της σεζόν. Φέτος όμως χωρίς τους περιορισμούς της πανδημίας τα χαμόγελα και η ελπίδα για επιστροφή στις καλές εποχές του παρελθόντος να έχουν «γεννηθεί» και πάλι.

Οι κρατήσεις στην Πάλαιρο αυτή την στιγμή είναι στο 100% και θυμίζουν τις “χρυσές” εποχές 2019! Στη Ναύπακτο τα πράγματα στον τουριστικό τομέα είναι εξίσου καλά. Οι κρατήσεις είναι στο 100% για τον Αύγουστο και τουλάχιστον στο 80% αυτή την στιγμή. Στην ορεινή Ναυπακτία οι κρατήσεις αγγίζουν το 70%, ενώ ως είθισται από τις 5 Αυγούστου και έπειτα οι κρατήσεις θα σκαρφαλώσουν ακόμη πιο ψηλά!

Ο Αντιδήμαρχος τουρισμού του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας Κώστας Τσακάλης τόνισε για την φετινή καλοκαιρινή περίοδο:

Ο Κώστας Τσακάλης

«η πληρότητα είναι στο 100% στην περιοχή μας. Οι τουρίστες προέρχονται από τις σκανδιναβικές χώρες, την Αγγλία, την Ολλανδία, ενώ αναπτύσσεται και ο θαλάσσιος τουρισμός από τους Ιταλούς. Μετά το Πάσχα η κίνηση ήταν σε πολύ καλά επίπεδα, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θετικό και ήμασταν τουλάχιστον 10% πάνω σε σχέση με το 2019, ενώ τώρα είμαστε στο pik της σεζόν. Η φουλ σεζόν για την περιοχή της Παλαίρου είναι τώρα μέχρι και το τέλος Αυγούστου, ενώ υπάρχουν κρατήσεις στην περιοχή μας ακόμη και μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου. Επίσης, άρχισαν και αναπτύσσονται στην περιοχή μας και δράσεις εναλλακτικού τουρισμού.

Ήδη δηλαδή λειτουργεί στην Πάλαιρο ξενοδοχειακή μονάδα που ασχολείται με τη γιόγκα και θα λειτουργεί όλο το χρόνο. Παράλληλα, ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση, στη μορφή του κατεπείγοντος, για την αποκατάσταση του δρόμου προς το Βαθυαβάλι, αλλά δε νομίζω να προλάβουμε να ξεκινήσουμε τα έργα αποκατάστασης τώρα, κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Η παράκαμψη της Αμφιλοχίας μας βοηθά και θα μας βοηθήσει πολύ, καθώς η απόσταση συντομεύει κατά 20 λεπτά. Η πρόσβαση γίνεται πιο άμεση λ.χ από το Αγρίνιο, αλλά και γενικότερα και ήδη αυτό μέσα στα λίγα 24ωρα που ο δρόμος παραδόθηκε στην κυκλοφορία το έχουμε αντιληφθεί».

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Ναυπακτίας Ντίνος Τσουκαλάς μιλώντας στη «Σ» τόνισε:

Ο Ντίνος Τσουκαλάς

«στη Ναύπακτο από καιρό οι κρατήσεις είναι στο 100% για τον Αύγουστο. Αυτή τη στιγμή η πληρότητα ξεπερνά το 80%. Στην ορεινή Ναυπακτία αυτή την στιγμή είναι στο 70%, ενώ βάσει των δεδομένων άλλων ετών από τις 5 Αυγούστου και έπειτα το ποσοστό θα ανέβει πολύ περισσότερο και ραγδαία. Οι τουρίστες έρχονται από όλη την Ελλάδα στην περιοχή μας, ενώ θετικό είναι πως έχουμε και πολλούς Αμερικάνους. Όχι Ελληνοαμερικάνικους και άτομα που οι ρίζες τους μπορεί να είναι από την περιοχή, αλλά Αμερικάνους που έρχονται στη χώρα μας για διακοπές και επιλέγουν να επισκεφτούν και τη Ναύπακτο».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sindisi.gr

Διαβάστηκε 439 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News