Δευτέρα, 29η Απριλίου 2024  11:07 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 11:52

Φροντίδα βρεφικών ρούχων: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η φροντίδα του νεογέννητου μωρού απαιτεί προσεκτική επιλογή στα ρούχα και στα είδη περιποίησης για την καθημερινή καθαριότητα και υγιεινή του παιδιού.  Αυτό που πρέπει να προσέξουν πολλοί γονείς είναι να πλένουν ξεχωριστά τα ρουχαλάκια νεογέννητου χρησιμοποιώντας απορρυπαντικά για βρέφη που είναι φιλικά στο δέρμα του μωρού. Ωστόσο, δεν είναι πάντα απαραίτητο να ξεχωρίζετε τα ρούχα του μωρού από τα υπόλοιπα ρούχα της οικογένειάς σας.

Εάν το μωρό έχει λερώσει τα ρούχα, ξεπλύνετε τα πρώτα με κρύο νερό για να αφαιρέσετε τους λεκέδες πριν τα πλύνετε στο πλυντήριο.

Οι  πάνες και τα καλύμματα θα πρέπει πάντα να πλένονται ξεχωριστά από τα υπόλοιπα ρούχα. Εάν το μωρό σας έχει ευαίσθητο δέρμα, μπορείτε να πλύνετε τα ρούχα και τα κλινοσκεπάσματα του μωρού όλα μαζί. Αφού διαχωρίσετε τα ρούχα ανά χρώμα ή θερμοκρασία πλύσης, προσθέστε τα ρουχαλάκια του μωρού για να τα πλύνετε χρησιμοποιώντας τον σωστό κύκλο για τον κατάλληλο τύπο ρούχων.

Μην βάζετε μαλακτικό υφασμάτων όταν πλένετε τα βρεφικά ρούχα:

Αποφύγετε τα διάφορα προϊόντα, όπως μαλακτικά υφασμάτων όταν πλένετε τα βρεφικά ρούχα. Τα υγρά μαλακτικά υφασμάτων μπορεί να χαλάσουν το ύφασμα και την απαλότητα των βρεφικών ρούχων. Τα μαλακτικά ή τα αντιστατικά περιλαμβάνουν χημικές ουσίες και αρώματα που μπορούν επίσης να ερεθίσουν το δέρμα του μωρού και να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις.

Τι πρέπει να προσέχετε όταν πλένετε τα δικά σας ρούχα, τα κλινοσκεπάσματα και τις κουβέρτες

-Μην ξεχνάτε πως το ρούχο που θα αγγίζει το δέρμα του μωρού, όπως κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα και ρούχα της μαμάς ή του μπαμπά πρέπει να πλένονται επίσης καλά με υγρό απορρυπαντικό χωρίς χρωστικές και αρώματα και χωρίς προσθήκη μαλακτικού.

Μερικές επιπλέον πρακτικές συμβουλές για το πλύσιμο των βρεφικών ρούχων:

-Να πλένετε τις σαλιάρες ξεχωριστά από τα άλλα ρούχα

-Ξεπλύνετε καλά τα βρεφικά ρούχα και δεύτερη φορά γιατί το απορρυπαντικό μπορεί να ερεθίσει το δέρμα του μωρού.

-Να πλένετε τις υφασμάτινες πάνες και τα καλύμματα πάνας ξεχωριστά με ζεστό νερό. Επιλέξτε ένα απορρυπαντικό για βρέφη για να ελαχιστοποιήσετε τυχόν αλλεργιογόνα ή ουσίες που μπορεί να ερεθίσουν τα πιο ευαίσθητα μέρη του μωρού.

Γιατί το μωρό χρειάζεται ειδικό απορρυπαντικό για βρέφη;

Το δερματάκι του μωρού ερεθίζεται πιο εύκολα από αυτό των ενηλίκων και αυτό συμβαίνει προφανώς γιατί είναι ευαίσθητο στις καιρικές συνθήκες όπως τον έντονο ζεστό ήλιο, τον ιδρώτα, το κρύο και τα διαφορά παθογόνα, αρώματα και βαφές των υφασμάτων. Αυτός είναι επίσης ο λόγος για τον οποίο τα σαπούνια, τα σαμπουάν και τα απορρυπαντικά για βρέφη είναι φτιαγμένα για να είναι απαλά και να μην ερεθίζουν το δέρμα του μωρού.

Διαβάστηκε 251 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 12:28
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.