Τετάρτη, 25η Σεπτεμβρίου 2024  12:46 μμ
Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022 14:37

Ανάγκη άμεσης κινητοποίησης για τραυματισμένο σκύλο στο Αγρίνιο (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η «οδύσσεια» ενός τραυματισμένου σκύλου στο Αγρίνιο γιατί έληξε προσωρινώς η σύμβαση του δήμου με τον κτηνίατρο. Αυτή είναι επιγραμματικά η ιστορία που ακολουθεί…Η δημοσίευση της ας γίνει αφορμή άμεσης κινητοποίησης…

Το πρωί χθες, Τετάρτη 20 Ιουλίου, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Αγρινίου, εντοπίστηκε σοβαρά τραυματισμένο σκυλί το οποίο βρίσκεται μόνιμα στις εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ενημερώθηκε ο δήμος (αλλά και οι αστυνομικές αρχές) ώστε να επιληφθεί κτηνίατρος. Αυτό ακόμη δεν έχει συμβεί…

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το σκυλί …ατύχησε καθώς η περίπτωση του συνέπεσε με τη διακοπή σύμβασης του δήμου με τον κτηνίατρο. Εμπλοκή πάντως που προέκυψε αιφνίδια καθώς διακόπηκε η χρηματοδότηση και αναμένεται το πρόβλημα να επιλυθεί τις επόμενες ημέρες…

Σήμερα, Πέμπτη, το σκυλί είναι  ευτυχώς ζωντανό και κατάφερε να φάει λίγη τροφή. Βρίσκεται ωστόσο σε διαρκή πόνο, δάκρυα κυλούν μόνιμα από τα μάτια του. Η πληγή επίσης  έχει αρχίσει να μαυρίζει ελάχιστα εσωτερικά.

Μετά την ανάδειξη του θέματος ελπίζεται πως θα ακολουθήσει κινητοποίηση (η οποία δεν κατέστη εφικτή απο τις τηλεφωνικές επικοινωνίες) έστω από ιδιώτη κτηνίατρο κάτι που άλλωστε έχει συμβεί και στο παρελθόν.

Σημειωτέον εξάλλου πως στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αγρινίου πολλοί εγκαταλείπουν σκυλιά και οι μόνιμοι του στρατοπέδου κάνουν ότι μπορούν για να τα βοηθήσουν. Η δημοτική αρχή αποστέλλει τροφές αλλά αυτό δεν αρκεί ενόσω το πρόγραμμα στείρωσης καρκινοβατεί.

«Συνεχώς γεννιούνται και πεθαίνουν κουταβάκια προφανώς. Η κατάσταση έχει ξεφύγει στο Αγρίνιο, όλοι το ξέρουμε, οι δρόμοι είναι γεμάτοι νεκρά αδέσποτα, τα οποία τα παρατάνε πολίτες σε διάφορα μέρη, κυρίως χωριά», σχολιάζει ο συμπολίτης. Ζήτημα που έθιξε πρόσφατα και βουλευτής του νομού με το σχόλιο: «Αδέσποτη ζωή, αδέσποτοι θάνατοι, αδέσποτες επιθέσεις σκυλιών και αδέσποτη πολιτική απέναντι σ’ ένα τόσο σοβαρό θέμα». 

agrinionews.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 259 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News