Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  4:45 μμ
 
wm small
Σάββατο, 02 Ιουλίου 2022 14:25

Μην αναρωτιέστε άλλο: Αυτοί είναι οι πέντε λόγοι που εξαφανίζεται ο άντρας μετά το σεξ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μήπως κάνεις κάτι και δεν το ξέρεις;

Αν είσαι ενεργή στον κόσμο των ραντεβού τον τελευταίο καιρό, ίσως έχεις βιώσει και εσύ το ghosting. Μια δυσάρεστη πραγματικότητα των σχέσεων της εποχής, η οποία μπορεί να πληγώσει πολύ ένα άτομο.

Τι είναι ακριβώς;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος ορισμός για το ghosting, καθώς πρόκειται για μία συμπεριφορά η οποία συμβαίνει ξαφνικά και δεν έρχεται έπειτα από μια εξήγηση. Ουσιαστικά, όταν σε μία σχέση το ένα άτομο χωρίς προειδοποίηση εξαφανίζεται και δεν δίνει καμία εξήγηση, δεν απαντά σε κλήσεις ή μηνύματα, ειδικά μετά την ερωτική συνεύρεση, τότε μιλάμε για ghosting.

Αν δεν συνέβη κάτι τρομερό σε κάποιον δικό του ή τον ίδιο, το πιθανότερο είναι να ήθελε απλώς να τελειώσει τη σχέση σας, χωρίς να δώσει λόγο σε εσένα. Οπότε, τώρα έχεις υποστεί ghosting.

«Όταν έχουμε μια συναισθηματική και ερωτική σχέση με κάποιον ο εγκέφαλός μας απελευθερώνει την ορμόνη της αγάπης, την οξυτοκίνη. Γι’ αυτό και μερικοί άνθρωποι νιώθουν πιο κοντά στον άλλο μετά το σεξ. Ακόμα κι αν δεν νιώθεις κάτι έντονο, η σεξουαλική επαφή μπορεί να το δημιουργήσει, γι’ αυτό και το ghosting μάς κάνει να νιώθουμε πως μας απέρριψαν», λέει ο John D. Moore, εξειδικευμένος ψυχοθεραπευτής και ειδικός αναλυτής συμπεριφορών, στο elitedaily.com.

Γιατί μπορεί να συμβαίνει

Αν και δεν είναι ποτέ σίγουρο ότι θα μάθεις τον πραγματικό λόγο πίσω από αυτή τη συμπεριφορά ενός ανθρώπου, μπορεί να ισχύει ένας από τους παρακάτω λόγους.

Είναι απλώς ανώριμος

Αν σε «αφήνει στο διαβάστηκε» μετά το σεξ, τότε το πιθανότερο είναι να μιλάμε για άνθρωπο ανώριμο (άρα όχι κάποιον που θα ήθελες να κάνεις σχέση). Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχουν «αν» και «αλλά». Αν είναι το μόνο πράγμα που ζητάς, πρέπει να είσαι ξεκάθαρος. Διαφορετικά «παίζεις» με έναν άλλο άνθρωπο, πράγμα το οποίο είναι πολύ σκληρό.

Είναι αβέβαιος για το μέλλον

Αν και δεν υπάρχει δικαιολογία για μία τέτοια συμπεριφορά, πολλοί ψυχολόγοι υποστηρίζουν, ότι μπορεί να οφείλεται στην ανασφάλεια ενός ατόμου για το μέλλον. Δεν ξέρει τι θα ακολουθήσει και φοβάται.

Μπορεί να νομίζεις ότι -όπως εσύ- έτσι και ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου ξέρει τι θέλει, αλλά αυτό δεν είναι πάντα βέβαιο. Σίγουρα, το να σε αφήσει χωρίς καμία εξήγηση δεν είναι λύση, αλλά είναι ένας τρόπος. Επώδυνος για εσένα, αλλά ανώδυνος για εκείνον. Φυσικά, αυτό δεν τον κάνει σωστό. Πάντα η καλύτερη επιλογή είναι οι ξεκάθαρες εξηγήσεις.

Θέλει διαφορετικά πράγματα

Σε αντίθεση με την δεύτερη αιτία, εδώ το άτομο γνωρίζει τι θέλει και δεν είναι αυτό που ζητάς και εσύ. Αν και ξεκαθάρισες τη δική σου θέση και είπες πως θέλεις σχέση, για παράδειγμα, ο άλλος δεν θέλει το ίδιο και αποφάσισε να φύγει κάνοντας ghosting. Δεν ψάχνει για κάτι σοβαρό και ο ευκολότερος τρόπος για να το δείξει είναι να… εξαφανιστεί.

Νιώθει ότι έχει λόγο να το κάνει

Ορισμένες φορές κάποιος μπορεί να έχει φτιάξει μια ολόκληρη ιστορία στο μυαλό του για να δικαιολογήσει αυτή του τη συμπεριφορά. Ουσιαστικά, για εκείνον είναι κάτι συνηθισμένο. Πάντα θα βρίσκει μια αφορμή για να το κάνει και μέσα του θα νιώθει καλά.

Είναι παιχνίδι για να τον «κυνηγήσεις»

Θεωρεί πως αυτός είναι ο τρόπος για να τον θέλεις πιο πολύ. Παλιότερα έλεγαν, πως «θα κολλήσει σαν γραμματόσημο». Κατάφερε να σε ρίξει στο κρεβάτι, πήρε αυτό που ήθελε και τώρα είναι σειρά σου να διεκδικήσεις.

Τι να κάνεις αν έπεσες θύμα ghosting

Πρόκειται για μια συμπεριφορά που πονά πολύ, κυρίως επειδή δεν δόθηκε καμία εξήγηση. Δυστυχώς, δεν υπάρχει μαγική συνταγή για να το ξεπεράσεις. Προσπάθησε να αποφεύγεις πράγματα που μπορεί να σου θυμίζουν τη συνεύρεσή σας ή τη σχέση σας, προτείνουν πολύ ειδικοί. Άσε στην άκρη μηνύματα, φωτογραφίες και προσπάθησε να μην συζητάς διαρκώς γι’ αυτό.

Με λίγα λόγια, προσπάθησε να προχωρήσεις μπροστά όσο πιο γρήγορα γίνεται. Διατήρησε την αξιοπρέπειά σου και επικεντρώσου στη δική σου ψυχική και σωματική υγεία, στην ευτυχία και το μέλλον σου. Προφανώς, αυτή η σχέση που επρόκειτο να ξεκινήσει δεν ήταν κατάλληλη και γλίτωσες γρήγορα από έναν τοξικό άνθρωπο.

pronews.gr

Διαβάστηκε 818 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.