Τετάρτη, 1η Μαίου 2024  9:23 μμ
 
wm small
Τρίτη, 24 Μαϊος 2022 18:35

Erasmus+: Τέσσερις ξένες αποστολές φιλοξένησε το Λύκειο Παραβόλας (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Γενικό Λύκειο Παραβόλας φιλοξένησε το διάστημα 9/5/2022 έως και 13/5/2022 στην περιοχή τις τέσσερις ξένες αποστολές που συμμετέχουν μαζί με την Ελλάδα στο πρόγραμμα Erasmus+ KA2 2020-1-RS01-KA229-065354_3 «Hold Everyone Together» για τη διετία 2020-2022.

Η τρίτη κινητικότητα του προγράμματος πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία με τη συμμετοχή περίπου 40 ξένων καθηγητών και μαθητών από τη Σερβία, Τουρκία, Ρουμανία και Πολωνία.

Στόχοι του προγράμματος είναι :
1. Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με τον κοινωνικό αποκλεισμό
2. Η ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων στους τομείς της ομαδικής εργασίας, της πρωτοβουλίας και της ενεργούς συμμετοχής των μαθητών μας, ως μελλοντικών πολιτών.
3. Η ενσωμάτωση δεξιοτήτων του 21ου αιώνα με σκοπό τη βελτίωση των κοινωνικών και διαπροσωπικών ικανοτήτων των μαθητών μας, η ανάδειξη διαφορετικών τρόπων σκέψης και μάθησης, η ενθάρρυνση για συνεργασία με τους άλλους μαθητές με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο, η καλλιέργεια καλύτερης κοινωνικής γλώσσας και σύγχρονων ψηφιακών δεξιοτήτων καθώς και η βελτίωση της γλωσσομάθειας των μαθητών.

Κατά τη διάρκεια της κινητικότητας και της φιλοξενίας στην περιοχή μας, οι μαθητές του λυκείου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά μαθητές και εκπαιδευτικούς των χωρών που εμπλέκονται στο πρόγραμμα και να συμμετέχουν ενεργά στις ποικίλες δράσεις που διοργανώθηκαν εντός και εκτός σχολικού χώρου του Γενικού Λυκείου Παραβόλας.

Για μία εβδομάδα οι ξένες αποστολές βίωσαν τον τρόπο ζωής μας, ξεναγήθηκαν στον τόπο μας και συνεργάστηκαν προκειμένου να ολοκληρωθεί με επιτυχία το πρόγραμμα. Συγκεκριμένα οι ξένες αποστολές:

● συμμετείχαν στην παρουσίαση του οικοδεσπότη σχολείου-μαθητών και του Ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος
● ξεναγήθηκαν στην Παραβόλα, επισκέφθηκαν το Λαογραφικό Μουσείο που διατηρείται με την πρωτοβουλία του τοπικού Συλλόγου Γυναικών
● παρακολούθησαν τη Λιτανεία του Αγ. Χριστοφόρου στο Αγρίνιο
● συμμετείχαν σε τελετή υποδοχής από τις Δημοτικές αρχές της πόλης που καλύφθηκε από τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Αχελώο TV
● συμμετείχαν σε δράσεις με θέμα διαπροσωπικές σχέσεις που διοργανώθηκαν στη λίμνη Τριχωνίδα και δημιουργήσαν βίντεο
● επισκέφθηκαν τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και το Μουσείο Ακρόπολης στην Αθήνα
● παρακολούθησαν δύο παράλληλα βιωματικά εργαστήρια που διοργανώθηκαν από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγρινίου με θέμα την αυτοεκτίμηση και την αποδοχή της διαφορετικότητας
● περιηγήθηκαν στις πόλεις Μεσολογγίου (Μουσείο Άλατος) και Ναυπάκτου (Κάστρο Ναυπάκτου)
● επισκέφθηκαν το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» στο Αγρίνιο
● απόλαυσαν παραδοσιακούς χορούς που παρουσιάστηκαν από τους μαθητές του σχολείου μας, αλλά και από το Εφηβικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Παραβόλας στην τελετή λήξης

 Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο προγράμματα ανταλλαγής Erasmus+ αποκόμισαν σημαντικά οφέλη. Οι ξένες αποστολές εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τη θερμή υποδοχή τους στην πόλη του Αγρινίου, από τους κατοίκους της περιοχής αλλά και από τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του ΓΕ.Λ Παραβόλας.

Τους μάγεψε η φυσική ομορφιά της περιοχής, η γνωστή ελληνική φιλοξενία και η αμεσότητα των ανθρώπων.

Η έννοια της συνεργασίας μεταξύ των σχολείων παγκοσμίως υποστηρίζει την επικοινωνία και την επαφή με νέες διαφορετικές κουλτούρες. H συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα, επέτρεψε το άνοιγμά του προς την Ευρώπη και τον κόσμο. Έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν να συνεργαστούν, να ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες, να ανακαλύψουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν και κυρίως να έρθουν σε επαφή με άλλα πολιτισμικά περιβάλλοντα, αποκτώντας περισσότερες γνώσεις για άλλες κουλτούρες και πολιτισμούς, ανοίγοντας έτσι ένα παράθυρο στην ευρωπαϊκή διάσταση και να ξεπεράσουν τα φυσικά όρια μιας συμβατικής αίθουσας διδασκαλίας.

Διαπιστώθηκε, για άλλη μια φορά, με κοινή διατύπωση από όλους, ότι είναι πολύ περισσότερα αυτά που μας ενώνουν παρά αυτά που μας χωρίζουν.
Το διετές πρόγραμμα θα λήξει με την τελευταία κινητικότητα των καθηγητών τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Τουρκία





agriniopress.gr 

Διαβάστηκε 360 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.