Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  11:19 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2022 19:03

Ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο θεάσεις τις πρώτες μέρες προβολής η βραβευμένη ταινία «MENTAL BREAKDOWN” του Αιτωλοακαρνάνα σκηνοθέτη Στάθη Παπαδημητρίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τον Στάθη Παπαδημητρίου, νεαρό σκηνοθέτη από το Αγρίνιο, τον γνωρίσαμε στην διάρκεια των γυρισμάτων για την ταινία του «Mental Breakdown”, η οποία αναφέρεται σε ένα κοινωνικό πρόβλημα που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις σήμερα και είναι ο Ψυχικός Εκφοβισμός (Bullying). Βλέποντας την αποδοχή της ταινίας από το κοινό θελήσαμε να μάθουμε από τον σκηνοθέτη, περισσότερα πράγματα για την δουλειά του αυτή αλλά και το θέμα που παρουσιάζει.

ΧΡΥΣΑ ΣΤΑΘΗΣ AQUATERRA
φωτό με την Δημοσιογράφο Χρύσα Σπαή σε παλιότερη συνέντευξη

 

Τι είναι αυτό που σας ώθησε να κάνετε αυτή την ταινία; Υπήρξε κάποιο συγκεκριμένο ερέθισμα;

Αρχικά, το σενάριο της ταινίας αυτής το έγραψε η Δήμητρα Νικολαϊδη. Αυτό που με έκανε να πάρω το συγκεκριμένο σενάριο και να του δώσω την δική μου οπτική ήταν ότι παντού γύρω μου έβλεπα αυτό το φαινόμενο. Και όχι μόνο στο σχολείο αλλά ακόμη και στους εργασιακούς χώρους. Επειδή μεγάλωσα σε μια πιο κλειστή κοινωνία με κατέκριναν πάρα πολύ στην εφηβία μου για πράγματα τα οποία τους φαινόταν ξένα. Δεν τους κατηγορώ, η ημιμάθια είναι χειρότερη από την αμάθια λένε. Στο τέλος της ημέρας κοιτάω τον εαυτό μου και να πετυχαίνω τους στόχους μου. Η ταινία αυτή αγαπήθηκε πάρα πολύ από τον κόσμο και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για αυτό. Το θέμα είναι να έχεις να πεις κάτι μεσα από τις ταινίες σου και να εκλάβει το μηνυμα ο κόσμος. Αν το μήνυμα αυτό περάσει τότε η ταινία θεωρείται επιτυχημένη.

mental break down photo 5

Γιατί σήμερα βλέπουμε πολλά περιστατικά BULLING στα σχολεία;

Πιστεύω ότι δεν γίνεται η σωστή διαπεδαγώγηση στα παιδιά. Πιστεύουν ότι με το να αρχίσουν να κατακρίνουν κάποιον για τις πράξεις του, για τα ρούχα του, για το ύψος του, για το βάρος του θα τους κάνει να φαίνονται πιο κάλοι σε σχέση με τους άλλους. Στην πραγματικότητα τους κάνει να φαίνονται κάτι που δεν είναι.

images 05

Ποια είναι η θέση της πολιτείας σε αυτό το κοινωνικό πρόβλημα που τείνει να γίνει μάστιγα;

Πιστεύω ότι η πολιτεία πρέπει να λάβει πιο άμεσα μέτρα. Να δείχνει εκπαιδευτικά βίντεο στα παιδιά σε σχέση με το bullying και το τι είναι αυτό αλλά και πως αντιμετωπίζεται. Σε καμία περίπτωση η βία δεν είναι η λύση. Η βία φέρνει μόνο βία. Αυτό που εγώ έχω να προτείνω είναι η παρουσία ψυχολόγου σε κάθε σχολείο ώστε τα παιδιά να μπορούν να έχουν την πιο σωστή καθοδήγηση.

Η οικογένεια τι ρόλο πιστεύετε ότι παίζει σε αυτό; φέρει μερίδιο ευθύνης;

Η οικογένεια έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε αυτό και θα πρέπει από μικρή ηλικία να εξηγεί στα παιδία της τι είναι το bullying αλλά και πως αντιμετωπίζεται. Να τους εξηγεί ότι ο σεβασμός είναι κάτι που δεν επιβάλλεται αλλά κερδίζεται.

images 07

Τι αποκομίσατε σαν εμπειρία με την ολοκλήρωση αυτής της ταινίας;

Αρχικά θα ήθελα να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα. Έκαναν τρομερή δουλειά και τους έιμαι ευγνώμων για αυτό. Κάθε ταινία είναι και μια εμπειρία. Αυτό που αποκόμισα σαν εμπειρία από αυτή την ταινία ήταν το ότι πρώτη φορα συνεργάστηκα σε ένα project με τόσα πολλά άτομα. Ανταλάξαμε απόψεις, γνωριστήκαμε καλύτερα και το καλό κλίμα που υπήρξε στα γυρίσματα βγήκε και προς τα έξω. Πραγματικά τους ευχαριστώ πάρα πολύ και είναι κάτι που θα μείνει για πάντα μέσα μου.

Πως την αντιμετώπισε το κοινό, όπου προβλήθηκε;

Λάβαμε πάρα πολύ θετικό feedback από το κοινό. Αρχικά η ταινία βραβεύτηκε στην Αθήνα. Και πριν λίγες μέρες ανέβηκε και στα social media και άγγιξε τις 1 εκατομμύριο προβολές σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα αλλά και αρκετές χιλιάδες like. Ο κόσμος την αγκάλιασε κάτι που για μας είναι σημαντικό και είμαστε ευγνώμων για αυτό.

Συναντήσατε κάποιο πρόβλημα στη διαδικασία των γυρισμάτων;

Τα γυρίσματα είχαν γίνει σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, αυτή της πρώτης καραντίνας. Είχαμε αναγκαστεί να σταματήσουμε τα γυρίσματα λόγω της συνθήκης αυτής κάτι που μας έκανε να πρέπει να ξαναμπούμε σε πρόβες ώστε να διατηρήσουμε την ροή που είχαμε για τα γυρίσματα. Η ομάδα το έκανε πολύ πιο εύκολο όλο αυτό και καταφέραμε να το ξεπεράσουμε παρ’ολες τις δυσκολίες εκείνης της περιόδου.

images 04

Έχετε σκεφθεί το θέμα για την επόμενη ταινία σας;

Η αλήθεια είναι ότι σκεφτόμαστε μήπως συνεχιστεί η ταινία ‘’Mental Breakdown’’. Έχει μείνει σε ένα σημείο που πολλοί μας ζητάνε να συνεχιστεί. Είναι κάτι που έχει αρχίσει να σχεδιάζεται και ελπίζουμε να φάνει αντάξια με την δουλειά της πρώτης ταινίας.

Θα θέλατε να προσθέσετε κάτι άλλο;

Ναι, θα ήθελα πέρα από όλα τα άλλα να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ αρχικά στους γονείς μου που παρά τις δυσκολίες πιστεύουν σε μένα και δεν έχουν αφήσει να μου λέιψει τίποτα. Με μεγάλωσαν με πολύ κόπο και θυσίες και κάθε μου βήμα οφείλεται σε αυτούς. Επίσης, ένα τεράστιο ευχαριστώ σε ένα πολύ κοντινό αλλά και σημαντικό άνθρωπο στην ζωή μου, την Αθανασία Κατσάνου που σε κάθε μου βήμα είναι δίπλα μου. Είναι κάποιες στιγμές που ανάμεσα σε όλα αυτά που συμβαίνουν αμφιβάλλω ακόμη και για τον ίδιο μου τον εαυτό αλλά η Αθανασία τα τελευταία 4 χρόνια είναι πάντα εκεί για μένα για το οτιδήποτε.

mental break down photo 4

Μήνυμα για τους αναγνώστες

Κλείνοντας θα ήθελα να πω σε όλους να είναι δυνατοί και να μην αφήνουν κανέναν αλλά και τίποτα να παίζει με την ψυχική τους υγεία. Να θυμάστε ότι η βία δεν είναι η λύση. Θέλω να σας ευχαριστήσω για όλη την αγάπη αλλά και για όλη την στήριξη που δείξατε σε αυτή την ταινία. Να περιμένετε ακόμη καλύτερα πράγματα. Σας εύχομαι τα καλύτερα και να μην παρατάτε τα όνειρα σας για κανέναν και για τίποτα.

Στάθη σε ευχαριστούμε για την συνέντευξη και ευχόμαστε καλή επιτυχία σε ότι κάνεις

Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Χρύσα Σπαή

Δείτε την ταινία στο INSTAGRAM

mental break down photo 3

mental break down photo 1

mental break down photo 2

 

Διαβάστηκε 276467 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2022 19:07
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033