Τετάρτη, 15η Μαίου 2024  9:41 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 01 Μαϊος 2024 14:56

Αγρίνιο: «Δεν είναι αργία, είναι απεργία», το μήνυμα της απεργιακής συγκέντρωσης για την Πρωτομαγιά (video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Δεν είναι αργία είναι απεργία»! Με το ομώνυμο, πολύ γνωστό τραγούδι σε στίχους και μουσική του Θωμά Μπακαλάκου δόθηκε το μήνυμα της απεργιακής συγκέντρωσης στο Αγρίνιο για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Η εκδήλωση άνοιξε με μουσικό πρόγραμμα και όπως τόνισε χαρακτηριστικά  ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου Γιώργος Ντουντούμης «γιορτάζουμε την Πρωτομαγιά όπως της αρμόζει».

Ημέρα απεργίας της ΓΣΕΕ (τη στάση της οποίας έχει καυτηριάσει κατ' επανάληψη το Εργατικό Κέντρο) και της ΑΔΕΔΥ η σημερινή και εκπρόσωποι εργατικών σωματείων, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι καθώς και μέλη του ΠΑΜΕ συμμετείχαν στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου,  στην πλατεία Δημοκρατίας το πρωί της 1ης του Μάη. 

Η συμμετοχή δεν ήταν το ίδιο μαζική συγκριτικά με τις πρόσφατες απεργιακές συγκεντρώσεις που είχε οργανώσει το Εργατικό Κέντρο της πόλης ωστόσο θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η Πρωτομαγιά συνέπεσε χρονικά με τη Μεγάλη Τετάρτη.

Ο Γιώργος Ντουντούμης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι το Εργατικό Κέντρο τιμά την ημέρα που πρέπει τους αγώνες των εργατών που έχυσαν το αίμα τους. «Τα αιτήματα και τα συνθήματα των εργατών του Σικάγο για 8ωρη εργασία παραμένουν επίκαιρα» δήλωσε και έκανε λόγο για κατάφορη παραβίαση των δικαιωμάτων που έχουν κατακτηθεί. Στο επίκεντρο της κριτικής του προέδρου του Εργατικού Κέντρου βρέθηκαν οι ελαστικές σχέσεις εργασίες και η πληρωμή των υπερωριών με ...ρεπό!

Κάτω από αυτό το πρίσμα  τόνισε την ανάγκη να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας αλλά και διασφαλιστεί μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα και μέτρα ασφάλειας στους χώρους εργασίας.  

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στους πολέμους που βρίσκονται σε εξέλιξη σε Ουκρανία και Λωρίδα της Γάζας.

Οι δηλώσεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου:

Δείτε εικόνες από την απεργιακή συγκέντρωση:

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Αγρινίου.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 213 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.