Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  11:05 μμ
Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022 19:35

Αγρίνιο: Η ενδοσχολική βία στο επίκεντρο συνάντησης φορέων στο 6ο Γυμνάσιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ευρεία σύσκεψη φορέων για την πρόληψη και διαχείριση ενδοσχολικής βίας και σχολικού εκφοβισμού διοργάνωσε το 6ο Γυμνάσιο Αγρινίου σε συνεργασία με το Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης Αιτωλοακαρνανίας.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη,13 Απριλίου2022 και ώρα 11.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, στη σύσκεψη κλήθηκαν και συμμετείχαν:

1. η Εισαγγελία ανηλίκων με εκπρόσωπο την κ. Ευτυχία Μανιάκη,

2. η ομάδα προστασίας ανηλίκων της Κοινωνικής Πρόνοιας Δήμου Αγρινίου με την προϊσταμένη κ. Έφη Δημητρογιάννη και τις κοινωνικές λειτουργούς κ.  Ειρήνη Λενιδάκη  και Ευτυχία Μπέκου

3. ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτ/νίας κ, Αθανάσιος Σαρδέλης,

4. ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού έργου του σχολείου κ. Γρηγόριος Σκιαδάς και

5. εκπρόσωπος ιερέας της οικείας ενορίας Αγίου Δημητρίου Αγρινίου . Κωνσταντίνος Καντάνης.

6. η Σχολική Επιτροπή Δήμου Αγρινίου με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού κ. Ζαρκαβέλη ,

7. η σχολική κοινότητα του 6ου Γυμνασίου, η Διεύθυνση του σχολείου, η διευθύντρα κ. Ελένη Αθανασιά και ο υποδιευθυντής κ. Ιωάννης Κουβέλης , οι σύμβουλοι σχολικής ζωής κ. Αλεξάνδρα Κάκκου και Θέκλα Λιγνού, το προεδρείο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Κατερίνα Λιόντου, πρόεδρο, κ.Μαρία Γκάμπου αντιπρόεδρο και κ. Ελένη Βαρβαρήγου, γραμματέα,
το τριμελές προεδρείο του δεκαπενταμελούς μαθητικού Συμβουλίου: Βασίλη Μυζήθρα, πρόεδρο, Μαρία Ευθυμίου, αντιπρόεδρο και Παναγιώτα Γκάρτσου γραμματέα

8. η διεπιστημονική ομάδα του ΚΕΔΑΣΥ Αιτ/νίας αποτελούμενη από τον προϊστάμενο κ. Αθανάσιο Ρισβά, , τις ψυχολόγους κ. Πόπη Τσουφλίδου, κ. Βασιλική Σπόρου, την κοινωνική λειτουργό κ. Βάγια Δεληγιάννη.

Στόχο της σύσκεψης αποτέλεσε η εκτίμηση του επιχωριάζοντος φαινομένου της σχολικής βίας σε όλες του τις διαστάσεις και τις κοινωνικές του προεκτάσεις και η ανάληψη δράσεων καθώς και ο συντονισμός και εφαρμογή ενδεικνυόμενων πρακτικών αντιμετώπισης της σχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού.

Υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και γόνιμος διάλογος ο οποίος συνοψίσθηκε σε διαμόρφωση προτάσεων πρόληψης των εκδηλούμενων μορφών βίας στο σχολικό περιβάλλον.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 299 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News