Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  11:06 μμ
Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022 19:01

Επιστροφή στην… κανονικότητα για τα χαλκούνια στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μπορεί η πανδημία να επιμένει αλλά το φετινό Πάσχα θα θυμίζει την προ κορωνοϊού κανονικότητα μετά από δυο χρόνια που εορτάστηκε με περιορισμούς (αυστηρούς το 2020, πιο ελαστικούς το 2021).

Σε αυτό το μήκος κύματος θα κινηθεί και το εκρηκτικό έθιμο του Αγρινίου, το «σήμα- κατατεθέν» της Μεγάλης Παρασκευής για την πόλη, τα χαλκούνια.

Οι χαλκουνάδες λοιπόν ετοιμάζονται για την «παράστασή» τους στην κεντρική πλατεία της πόλης μετά την περιφορά των Επιταφίων στις ενορίες (δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει αν θα συναντηθούν φέτος οι πέντε κεντρικοί).

Θυμίζουμε πως τα προηγούμενα δύο χρόνια τα χαλκούνια… εξερράγησαν ανεπίσημα. Το 2020 συμβολικά σε διάφορα σημεία της πόλης. Πέρυσι ναι μεν στην κεντρική πλατεία αλλά χωρίς την καθιερωμένη διάρκεια και χωρίς επίσημη προαναγγελία για να αποφευχθούν συνωστισμοί.

To 2020 τα χαλκούνια άναψαν συμβολικά  σε κάποια σημεία, όπως ο Μητροπολιτικός Ναός.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 473 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News