Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  11:00 μμ
Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022 18:58

Εργασίες συντήρησης στην πολύπαθη Διώρυγα Δ20

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εργασίες συντήρησης πραγματοποιούνται στην αρδευτική διώρυγα Δ20 από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον ΓΟΕΒ Αχελώου.

Οι εργασίες λαμβάνουν χώρα κοντά στην Σταμνά στο ύψος της παραλίας της Σταμνάς και αφορούν την συντήρηση – αντικατάσταση του δαπέδου της διώρυγας σε μήκος 1100 μέτρων. Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι γίνεται και αντικατάσταση των πορτών στην αρδευτική διώρυγα.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την αρδευτική διώρυγα που έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια τα περισσότερα προβλήματα, από όλα τα άλλα τμήματα του αρδευτικού δικτύου της Αιτωλοακαρνανίας.

Αυτή την φορά η συντήρηση πραγματοποιείται πριν ουσιαστικά ξεκινήσει η αρδευτική περίοδος, πράγμα που είναι σημαντικό, καθώς στο πρόσφατο παρελθόν οι περισσότερες βλάβες παρουσιάζονταν μεσούσης της αρδευτικής περιόδου, με αποτέλεσμα να διακόπτεται η παροχή του νερού, μέχρι την αποκατάσταση και οι αγρότες να μένουν χωρίς νερό.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι με την παρέμβαση αυτή από την πλευρά της Περιφέρειας δίνεται η δυνατότητα στο ΓΟΕΒ Αχελώου να ανταποκριθεί σε άλλες υποχρεώσεις που έχει σε σχέση με τα αρδευτικά δίκτυα της περιοχής, όπως το ενεργειακό κόστος κ.α.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 478 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News