Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  10:12 πμ
Κυριακή, 06 Φεβρουαρίου 2022 13:30

Αιτωλοακαρνανία: αστυνομικό «μπλόκο» στους αγρότες που πήγαν για μπλόκο στην Ιόνια Οδό - έκλεισαν την εθνική (βίντεο-φωτό)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Σε «θέση μάχης» στον κόμβο Χαλικίου  , κοντά στο Κεφαλόβρυσο, βρίσκονται πλέον οι συγκεντρωμένοι αγροτοκτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας που έφτασαν στο σημείο κατά τις 12.15 το μεσημέρι της Κυριακής. Δεν τους  επέτρεψε η αστυνομία να εισέλθουν στην Ιόνια Οδό. Τεταμένο το κλίμα στις διαβουλεύσεις των εκπροσώπων τους με τους αστυνομικούς. Στις 13.15 οι αγρότες απέκλεισαν την  Ε.Ο.Αντιρρίου-Ιωαννίνων.

Συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις- που είναι σε εξέλιξη σήμερα σε διάφορες περιοχές της χώρας-  αγρότες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα την Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και μετά την προσυγκέντρωση στη Συκιά κινήθηκαν προς το Χαλίκι Αιτωλικού. Φτάνοντας εκεί μάλιστα επιχείρησαν να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού ώστε να αποκλείσουν  ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

Οι αστυνομικές αρχές ωστόσο δεν τους επέτρεψαν της είσοδο στην Ιόνια Οδό έχοντας μάλιστα παρατάξει μια κλούβα των ΜΑΤ στο σημείο του κόμβου που οδηγεί στον αυτοκινητόδρομο. Οι αγρότες δυσαρεστήθηκαν από το αστυνομικό…μπλόκο και οι «διαβουλεύσεις» γίνονται σε ελαφρώς τεταμένο κλίμα.

Όπως είναι φυσικό ούτε για τα υπόλοιπα οχήματα είναι  εφικτή η είσοδος στην Ιόνια Οδό από τον κόμβο Χαλικίου κάτι που ωστόσο μπορεί να γίνει στον κόμβο Κεφαλόβρυσου, σε μικρή απόσταση.Παράλληλα τα τρακτέρ είναι σταθμευμένα κατά μήκος της εθνικής οδού.

Στις 13.15 ωστόσο οι αγρότες προέβησαν σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων στο ύψος του κόμβου Χαλικίου κατά συνέπεια η κυκλοφορία των οχημάτων προς Αγρίνιο προσωρινά δεν είναι εφικτή μέσω της Κλεισούρας.



agrinionews.gr
Διαβάστηκε 427 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 06 Φεβρουαρίου 2022 13:36
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News