Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  10:19 πμ
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024 10:19

Τέλος το «σβήσιμο» των κλήσεων – Πόσοι οδηγοί έχουν λάβει τα πρόστιμα της Τροχαίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μόλις των 17% των παραβατών έχει υποβάλει ηλεκτρονικά ένσταση ενώ το υπόλοιπο 83% πλήρωσε την παράβαση.

Χωρίς προβλήματα βεβαιώνονται ηλεκτρονικά οι κλήσεις από την Τροχαία στους παραβάτες οδηγούς που πιάνονται στην Αττική. Μάλιστα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Carandmotor.gr από την 1η Ιουλίου που ξεκίνησε η λειτουργία υποβολής ένστασης επί πράξεων βεβαίωσης παράβασης σε ηλεκτρονική μορφή μέχρι και τις 22 Σεπτεμβρίου 2024 έχουν βεβαιωθεί 2.185 πράξεις βεβαίωσης παράβασης και έχουν υποβληθεί online μόλις 365 ενστάσεις.

Το χαμηλό ποσοστό των ενστάσεων, μόλις 17%, αποδεικνύει ότι τελικά το ηλεκτρονικό σύστημα βεβαίωσης παραβάσεων και ενστάσεων λειτούργησε όπως πρέπει και πλέον το γνωστό «σβήσιμο» των κλήσεων δεν πραγματοποιείται μέσω επισκέψεων στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα και οι παραβάτες οδηγοί θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου και ότι ορίζει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας.

Το σύστημα της ηλεκτρονικής βεβαίωσης παραβάσεων αναμένεται να λειτουργήσει σε όλη την Επικράτεια έως τα τέλη του 2024.

H Ελληνική Αστυνομία σύμφωνα με όσα ορίζει η νομοθεσία περί ψηφιοποίησης βεβαίωσης των τροχονομικών παραβάσεων επισημαίνει ότι για την υποβολή της ένστασης μέσω της εφαρμογής που δημιουργήθηκε και είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης απαιτείται η προηγούμενη αυθεντικοποίηση του ενιστάμενου.

Ο ενιστάμενος, μετά την αυθεντικοποίηση, επιβεβαιώνει τα προσωπικά στοιχεία του που ανακτώνται από την εφαρμογή μέσω διαλειτουργικότητας και καταχωρίζει τα λοιπά απαραίτητα πεδία.

Ιδίως καταχωρίζει: α) προσωπικά στοιχεία, όπως επώνυμο πατέρα και μητέρας, β) στοιχεία κατοικίας, γ) στοιχεία επικοινωνίας για την ενημέρωση σχετικά με την πορεία της συγκεκριμένης ένστασης που υποβάλλει, δ) στοιχεία προσδιοριστικά της παράβασης που έχει καταλογιστεί και για την οποία υποβάλλεται ένσταση, ε) στοιχεία προσδιοριστικά της υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας που είναι αρμόδια να επιληφθεί της ένστασης. Ο ενιστάμενος δύναται να μεταφορτώνει στην εφαρμογή δικαιολογητικά έγγραφα που αποδεικνύουν τη βασιμότητα των ισχυρισμών που προβάλλει με την ένσταση.

Μετά την υποβολή της, η ηλεκτρονική ένσταση αποστέλλεται σε e-mail της αρμόδιας υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, οπότε ακολουθούνται όσα ορίζονται από την απόφαση του Υπουργού Επικρατείας, η οποία τροποποιήθηκε με κοινή απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Επικρατείας.

Μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας της ένστασης, αποστέλλεται στο e-mail του ενιστάμενου η αποδοχή ή αιτιολογημένη απόρριψη της ένστασης.

carandmotor.gr

Διαβάστηκε 59 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News