Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  3:55 μμ
 
wm small
Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2023 19:00

Κερδίζει τις εντυπώσεις η παράσταση «Το υπόγειο» στο Δη.Πε.Θε. Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου ξεκίνησε τις παραστάσεις της ΝΕΑΣ ΣΚΗΝΗΣ ανεβάζοντας «ΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ» του ΦΙΟΝΤΟΡ ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ, απο το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου και κάθε Σ/Κ μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2023. Οι παραστάσεις δίνονται τα Σάββατα στις 21:15 και τις Κυριακές στις 18:15. Την διασκευή για το θέατρο την έκανε η Βαϊα Σπυρέλη, την σκηνοθεσία ο Γιώργος Λουριδάς και παίζουν οι ηθοποιοί Βλάσης Μιζάλος και Μέλισσα-Αννα Σελεβίστα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράσταση παίζεται στο υπόγειο του Δη.Πε.Θε. με μέγιστο αριθμό θεατών τα είκοσι άτομα.

ΔΗΠΕΘΕ ΥΠΟΓΕΙΟ 5 2 2023 12

Μέλισσα-Άννα Σελεβίστα, Βλάσης Μιζάλος, Γιώργος Λουριδάς και Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή παρακολούθησε την παράσταση και μίλησε με τον σκηνοθέτη κ. Γιώργο Λουριδά ο οποίος δήλωσε: «Το υπόγειο» είναι ένα διαχρονικό κείμενο με το οποίο μπορεί να ταυτιστεί ο καθένας. Εκεί, οι θεατές θα συναντήσουν το προσωπικό τους υπόγειο. Η χριστιανικότητα του Ντοστογιέφκσι και η πηγαία ηθική του ισορροπούν στα όρια της θρησκευτικής βλασφημίας.

Επιλέξαμε με την ομάδα να αναδείξουμε συγκεκριμένα πράγματα μες το κείμενο και να φωτίσουμε τα σημεία που μας προβληματίζουν σήμερα περισσότερο από ποτέ. «Γιατί υπάρχω;» «Τι είναι Θεός;».

Στο «υπόγειο» θα βρείτε πολλά κρυμμένα μηνύματα και σχόλια δουλεμένα σε λεπτομέρειες πάσης φύσεως που θεωρώ πως δεν αφήνουν ανικανοποίητο ακόμη και τον πιο παρατηρητικό θεατή.

Το έργο αυτό στήθηκε με μεγάλο σεβασμό προς το κοινό του Αγρινίου, το οποίο αγαπώ.

Δεν θα θέλαμε σε καμία περίπτωση να εκμαιεύσουμε συναισθήματα από τον θεατή αλλά να τα διεκδικήσουμε, με σεβασμό, και έτσι να φτάσουμε όλοι μαζί στην επιθυμητή θεατρική κορύφωση.

Σας ευχαριστώ όλους σας για τη στήριξή σας.

ΔΗΠΕΘΕ ΥΠΟΓΕΙΟ 5 2 2023 07

Οι ηθοποιοί της παράστασης με τον Αγρινιώτη Συγγραφέα Λάζαρο Τσόλκα

ΔΗΠΕΘΕ ΥΠΟΓΕΙΟ 5 2 2023 10

Γιώργος Λουριδάς, Χρύσα Σπαή και Λάζαρος Τσόλκας

 

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του site AitoloakarnaniaBEST.gr

 

Διαβάστηκε 1028 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2023 19:00
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033