Πέμπτη, 27η Ιουνίου 2024  6:10 μμ
 
wm small
Σάββατο, 05 Φεβρουαρίου 2022 00:36

Κρίση μετεφηβικής ηλικίας (Γέρων Νεκτάριος Μουλατσιώτης)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κρίση μετεφηβικής ηλικίας. Θα εξετάσουμε τις κρίσεις του ανθρώπου σε διάφορες φάσεις της ζωής του και πώς επιδρούν στον ίδιο του τον εαυτό, αλλά και το πώς μπορεί να τις αντιμετωπίσει. Η δεύτερη κρίση που περνούν οι νέοι, η κρίση της μετεφηβείας είναι περίπου από 21 έως 26 ετών.

Η μετεφηβική κρίση είναι εξαρτώμενη από την εφηβική κρίση. Αν η εφηβική κρίση ήταν δυναμική τότε η μετεφηβεία θα είναι πιο ήρεμη και το αντίστροφο. Ακόμα και σε αυτή τη φάση της ηλικίας του ανθρώπου, το πως θα ενεργήσει, εξαρτάται από το οικογενειακό περιβάλλον που έχει μεγαλώσει. Αν έχει λάβει τα απαραίτητα εφόδια από τους γονείς, πίστη, αξίες, ηθική, αρχές, τότε η «επανάστασή» του θα είναι σε «λογικά» πλαίσια. Αν όμως οι γονείς ήταν αδιάφοροι στην εφηβική ηλικία του παιδιού, τότε η «επανάστασή» του θα είναι πιο σκληρή.


--
Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ
Τρίκορφο Φωκίδος
Holy Monastery of Saint Augustine & Saint Seraphim of Sarov
Trikorfo Fokidos, Greece
Διαβάστηκε 431 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News