Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:59 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2022 18:22

Έρχονται 4.000 προσλήψεις υγειονομικών το 2022

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τί θα γίνει με αυτούς που είναι σε αναστολή

«Πάνω από 4.000 υγειονομικοί θα προσληφθούν μέσα το 2022» υποστήριξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας για την κατάσταση στο ΕΣΥ. «Πάνω από 12.500-13.000 υγειονομικοί έχουν ενταχθεί στο ΕΣΥ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Έχουν υπερδιπλασιαστεί οι ΜΕΘ, έχει ενισχυθεί τα τελευταία δύο χρόνια το ΕΣΥ όσο ποτέ άλλοτε στην ιστορία της χώρας, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα» υποστήριξε στο Mega.

Σχολιάζοντας το τι θα γίνει αν οι αναστολές των υγειονομικών μετατραπούν σε απολύσεις, ο ίδιος είπε ότι «Πάντα οι υγειονομικοί έχουν την επιλογή να κάνουν το εμβόλιο και να παραμείνουν στο σύστημα. Υπάρχουν ειδικότητες που υπάρχει μεγάλη έλλειψη, για αυτό γίνεται προσπάθεια με ιδιώτες γιατρούς. Υπάρχει τεράστιο έλλειμμα γιατρών σε βασικές ειδικότητες στο ΕΣΥ, για αυτό και ο σχεδιασμός θα πρέπει να λάβει υπόψιν του τα δεδομένα αυτά και να οργανωθεί όταν ξεφύγουμε από την μεγάλη πίεση της πανδημίας. Για την αναστολή λειτουργίας, οι υγειονομικοί ισχύει ότι πρέπει να έχουν εμβολιαστεί με τις δύο δόσεις για να επιστρέψουν. Για το γενικό πληθυσμό ισχύει ότι αν δεν έχουμε κάνει και τις 3 δόσεις χάνουμε τα προνόμια των πλήρως εμβολιασμένων».

Αττική Οδός: Οι εγκλωβισμένοι οδηγοί μπορούν να ζητήσουν επιπλέον αποζημίωση από τα 2.000 ευρώ

Μιλώντας, τέλος, για την κακοκαιρία, και την απίστευτη ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας στην Αττική Οδό, ο κ. Οικονόμου είπε ότι «Για τις αποζημιώσεις που έχουν ήδη ανακοινωθεί, η Αττική Οδός έχει δεσμευτεί στο υπουργείο Υποδομών ότι θα καταθέσει τον οδικό χάρτη των αποζημιώσεων πολύ σύντομα. Τα χρήματα πρέπει να καταβληθούν άμεσα. Ο κόσμος ταλαιπωρήθηκε, έμεινε ώρες εκεί. Βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία διερεύνησης περαιτέρω ευθυνών της Αττικής Οδού. Η αποζημίωση των 2.000 ευρώ δε σημαίνει ότι δεν έχει δικαίωμα να διεκδικήσει και παραπάνω πράγματα. Για τις ευθύνες συνολικά του κρατικού μηχανισμού, δεν ανταπεξήλθε το επίπεδο συντονισμού εκεί που θα έπρεπε».

Πηγή: Ημερησία

Διαβάστηκε 370 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.