Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  12:24 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2021 22:55

Τι αλλάζει σε εστιατόρια και μπαρ από 3 Ιανουαρίου – Αναλυτικά τα νέα μέτρα για πελάτες και εργαζόμενους

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τι θα ισχύσει σε καφέ, εστιατόρα και μπαρ από τις 3 Ιανουαρίου – Διαβάστε αναλυτικά

Στην εξειδίκευση επιπλέον μέτρων που εισηγήθηκε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων, στη σημερινή συνεδρίαση, προκειμένου να ανακοπεί η πορεία της υπερ-μεταδοτικής μετάλλαξης “Όμικρον”, προχώρησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από 3 Ιανουαρίου έως και 16 Ιανουαρίου με προοπτική επέκτασης αν οι επιδημιολογικοί δείκτες δεν βελτιωθούν.

Τι θα ισχύσει σε καφέ, εστιατόρια και μπαρ

Ειδικότερα σε ότι αφορά την εστίαση και τη διασκέδαση πλέον υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής από τους εργαζόμενους.

Επιπλέον τίθεται ωράριο στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα ενώ η μουσική προς το παρόν επιτρέπεται. Ωστόσο, όπως είπε ο υπουργός αν δεν τηρηθεί το μέτρο, θα διακοπεί και η μουσική.

Επίσης όχι όρθιοι, μετρικές αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και 6 άτομα ανά τραπέζι.

Όπως είπε ο Θάνος Πλεύρης τα κρούσματα αφορούν κυρίως συμπολίτες μας μικρότερης ηλικίας και έκανε έκκληση σε όλους τους πολίτες “και ειδικά στα νεότερα παιδιά τα οποία έχουν βγει έξω και διασκεδάζουν και ενδεχομένως νοσούν αλλά νοσούν πάρα πολύ ελαφριά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να αποφύγουν να έχουν επαφές με τους γονείς τους, με τους παππούδες τους, με τις γιαγιάδες τους”.

Πηγή: thetoc.gr

Διαβάστηκε 377 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.