Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  11:36 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022 19:48

Ο μερακλής τσοπάνος του Βάλτου | Στην καλύβα του Μπάρπα Γιαννακού (Βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα οφέλη από τη βιολογική κτηνοτροφία και καλλιέργεια είναι πολλαπλά για τη διατροφική μας αλυσίδα.

Ωστόσο, δεν υποστηρίζεται από την οργανωμένη πολιτεία, οι κτηνοτρόφοι στα ορεινά νιώθουν ξεχασμένοι για τη διατήρηση του επαγγέλματός τους, οι λύκοι και τα αγριογούρουνα που ήρθαν τα τελευταία χρόνια τείνουν δυστυχώς να αποτελειώσουν το πανάρχαιο επάγγελμα του αγρότη της ορεινής μας πατρίδας.

Στο Σακαρέτσι - βουνά του Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας, σημερινό Περδικάκι, συναντήσαμε τον αγέρωχο 82χρονο, μετακινούμενο τσοπάνη Μπάρπα Γιαννακό, που μας περιγράφει πως είναι η ζωή στο ορεινό χωριό ενώ με τα τραγούδια του και τις ιστορίες του, μας μεταφέρει νοερά σε ένα υπέροχο και νοσταλγικό ταξίδι της παλιάς εποχής.

 

 

Διαβάστηκε 708 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Ανδρέας Κουτσοθανάσης

Ο Ανδρέας Κουτσοθανάσης ασχολείται επαγγελματικά με την φωτογράφηση και την βιντεοσκόπηση. Εχει στο ενεργητικό του πάρα πολλές δημιουργίες βίντεο απο την ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και συνηθίζει να μας εκπλήσσει με τις δουλειές του. Μας έχει παραχωρήσει πάρα πολλές φωτογραφίες και βίντεο για δημοσίευση και γνωστοποίηση των αναγνωστών για περιοχές απαράμμιλης ομορφιάς στο νομό μας.

facebook.com/andreas.koutsothanasis